Vlado Kos / Hanza Media / Hanza Media
HRVATSKA SENZACIJA

OSJEČANI SU PROTIV VELIKANA ODIGRALI SAVRŠENO, A ON IH JE DOTUKAO DO KRAJA Nisam se uplašio, ovo su trenuci karijere koje nikad neću zaboraviti

Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. srpanj 2017. 22:56

Osijek je došao do senzacije u Eidnhovenu pobijedivši slavni nizozemski klub i to potpuno zasluženo jer su Osječani bili opasniji tijekom cijele utakmice.

Bila je to najveća europska pobjeda u povijesti Osijeka, a pogodak vrijedan velikog slavlja postigao je kapetan Barišić u 57. minuti iz penala. Osječka obrana je bila gotovo savršena tijekom cijelog dvoboja, a u napadu su Osječani mogli doći do još kojeg gola protiv dosta blijedih Nizozemaca.

- Bodrenje navijača nam je silno puno značilo. Znate što, Mile Škorić i ja smo svim suigračima pričali kako smo igrali u sličnoj situaciji za reprezentaciju Hrvatske protiv Meksika. I tada je pred nama bio jako kvalitetan protivnik u ulozi favorita, fascinantan ambijent, a Hrvatska je pobijedila. Bila je hrabra, a, eto, i mi smo bili hrabri protiv PSV-a. Nisam se uplašio izvođenja jedanaesterca. Dapače, bio sam miran i siguran u sebe, uvjeren da ću ga zabiti. Ovo su trenuci karijere koje nikad neću zaboraviti.

Osijekov Trener Zoran Zekić također je bio oduševljen navijačima i pobjedom:

- Znate što? Ova je pobjeda za anale ne samo nogometa i sporta u našem gradu već u cijeloj Hrvatskoj. Ovo je, bez svake sumnje, najveća pobjeda koju je Osijek ikada izborio, a kada to govorim, onda mislim na ugled, snagu i kvalitetu protivnika i, svakako, na razinu natjecanja u kojem smo se s tim protivnikom ogledali. Svaki igrač, svaki trener sanja naći se u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi bili nakon pobjede nad PSV-om. Ne pitajte me ništa o uzvratu za tjedan dana; neka se prvo slegnu ove emocije i neka uživamo u zasluženoj radosti. Oduševljen sam po tko zna koji put i podrškom koju su nam pružili naši navijači, od srca im hvala.

Linker
19. svibanj 2024 13:40