Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
NIJE LEVSKI ŠTO JE NEKAD BIO

SLAVNI HAJDUKOVAC NAJAVLJUJE 'UTAKMICU GODINE' 'Hajduk ima veliku prednost! Neka bude 1:0 za Bijele, i nemojte očekivati lijepu igru!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. srpanj 2017. 19:55

Hajduk se danas u potpunosti okreće uzvratnoj utakmici protiv Levskog, kojeg je u Dugopolju svladao 1:0 te ispunio plan radnoga naziva “pobjeda bez primljenog gola”. Iskusni Ivica Šurjak, član i kapetan zlatne generacije Bijelih iz 70-ih, a nosio je traku i reprezentacije bivše države, dok je kasnije bio i uspješan sportski direktor Hajduka, slaže se da je rezultat dobar.

- Po meni je najvažnije da nismo primili gol, a prednost je pred uzvrat solidna. Sasvim je razumljivo da Hajduk još nije na sto posto spremnosti. To je logično, bila je to prva utakmica i noge su teške nakon priprema, no ovo je bilo tek zagrijavanje. Šteta što pobjeda nije bila još izraženija, jer Hajduk je imao svojih šansi za 2:0. Ja sam optimist pred uzvrat, premda su Bugari uvijek nezgodni i sve će napraviti ne bi li prošli dalje. Međutim, uvjeren sam da je kvaliteta na strani Hajduka.

Gol je recept

Iako ističe važnost kolektivne igre i općeg dojma, Šurjaku su se u prvoj utakmici, u Dugopolju, svidjela dvojica Hajdukovih igrača.

- Ponavljam, noge su još teške, sada je vrijeme velikih vrućina i u tim uvjetima nije lako igrati. Usprkos tome Hajduk je bio dosta dobar, imao je nekoliko igrača koji su se istaknuli. Vidi se da se Vlašić vraća, a Radošević je pojačao kvalitetu u sredini terena.

Levski mora tražiti pogodak ako misli proći...

- Bugari će sigurno više napadati nego u Dugopolju jer hvataju zaostatak. Oni moraju krenuti po gol, stoga će Hajduk imati više prostora, no u utakmicu mora ući kao da je 0:0.

Franck Ohandza u prvom je susretu u Dugopolju ušao tek u 88. minuti, no dojam je da bi on svojom brzinom mogao biti jako bitan u uzvratu u Sofiji.

 Dugopilje, 130717
Sportski centar Hrvatskih vitezova
 Prva utakmica 2. pretkola Europske lige izmedju HNK Hajduka i  PFC Levski Sofia.
 Na fotografiji: Marko Futacs.
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

- On ima kvalitetu i moć kojom može pobjeći protivničkoj obrani. Ohandza bi mogao biti faktor iznenađenja jer će prostora u Sofiji biti više nego što je bilo u Dugopolju, premda nije bio puno na terenu. Sjetimo se samo kako je prošlog ljeta puno značio u europskim utakmicama.

Šurjaka Bugari nisu impresionirali...

- Bili su dosta nedorečeni, a u njihovoj igri vidim dosta neiskustva. U sredini terena nemaju tako kvalitetnih igrača. Njihov centarfor Mapuku ima kvalitetu, ali je bio potpuno odsječen u napadu. Recept je za Hajduk da treba dati gol.

U kinu bez tona

Igrat će se na praznom stadionu...

- To je sigurno velika prednost za Hajduk, premda je u tišini teško igrati, osjetio sam to u karijeri. To je kao da ste u kinu, a nema tona. Bugarski bi navijači sigurno stvorili pritisak, isto kao što su to napravili naši, koji nisu štedjeli grla, pa je Levskom bilo jako teško igrati u Dugopolju jer je publika bila odmah uz teren.

Koji rezultat Šurjak predviđa?

- Neka bude 1:0 za Hajduk ili 0:0 jer je u ovakvim utakmicama najvažnije proći dalje. Stoga ne trebamo očekivati ljepotu u igri; rezultat je na prvom mjestu. Ponavljam, optimist sam. Levski nije onakav kakav je bio nekad u prošlosti.

Linker
06. svibanj 2024 20:01