FOTO Ivan Cilic
SPASILA GA EUROPSKA LIGA

TOTALNI PREOKRET U ŽIVOTU HRVATSKOG 'KILLERA' Zablistao na europskoj sceni i izmamio ovacije navijača, a prije koji tjedan su ga psovali i vrijeđali

Piše: Ivan ČilićObjavljeno: 01. srpanj 2017. 17:07

Željezničar je prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige na svom terenu svladao sa 1:0 crnogorskog predstavnika, momčad Zete. Čovjek odluke bio je hrvatski napadač Ivan Lendrić (26), prvi topnik Željezničara i prvenstva BiH prošle sezone na otvaranju drugog poluvremena pospremio je loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na krcatoj Grbavici.

Sjajno ozračje upriličili su domaći navijači i cijelim tijekom susreta snažno bodrili svoje ljubimce, koji su im uzvratili dobrom igrom, maksimalnim angažmanom i vrijednom pobjedom. Najbolji napadač Premijer lige Lendrić bio je radostan zbog pobjedničkog pogotka i pobjede koja mu puno znači, ali i pljeska navijača Željezničara, čiji je bio ljubimac sve do posljednjih nekoliko utakmica u prošloj sezoni, kada je odgovorio na uvrede i psovke tzv. navijača i bio na izlaznim vratima kluba.

Eskalacija sukoba

Podsjetimo, sukob je eskalirao u utakmici posljednjeg kola Lige za prvaka s Radnikom na Grbavici 28. svibnja, kada se dogodilo nešto nesvakidašnje - kada je Lendrić postigao pogodak za izjednačenje 1:1 okrenuo se gledateljima na sjevernoj tribini i gestikulirao uzvrativši za uvrede i psovke koje je doživio u više navrata.

- Ispričavam se svima zbog ispada, žao mi je zbog toga. Međutim, nisam zaslužio da me vrijeđaju nakon 50 utakmica i 30 golova za Željezničar. Nekolicina navijača uspjela me je isprovocirati, jer su mi tijekom cijele utakmice psovali ustašku majku - rekao je tada Lendrić te najavio odlazak iz sarajevskog kluba. Međutim, ipak je ostao, srećom po Željezničar...

- Zeta je pokazala koliko je kvalitetan suparnik, ali mi smo ispunili naš cilj, pobijedili bez primljenog pogotka. U Crnu Goru idemo po pobjedu, pružit ćemo maksimum, pa što nam dragi Bog da - rekao je hrvatski napadač nakon prekjučerašnje utakmice te dodao:

- Došlo nam je nekoliko novih igrača i potrebno je vremena da se bolje uigramo, ali zadovoljan sam rezultatom, ostvarili smo primarni cilj. Ne znam kako će se Zeta suprotstaviti u Podgorici, jer su se na Grbavicu došli braniti. Neće nam biti jednostavno u uzvratu, ali vjerujem u sebe i u svoje suigrače i ja se nadam plasmanu u sljedeće pretkolo Europske lige.

Nije nam lako

Nakon postignutog pogotka i prigodom izlaska iz igre nagrađeni ste velikim pljeskom navijača, koliko vam to znači nakon onog incidenta u završnici prošle sezone?

- Ne želim se vraćati na ono što je bilo, nije nama nogometašima lako što smo na onaj način nesretno izgubili titulu prvaka, to moraju navijači shvatiti. Tri kola prije kraja već su nas proglasili prvacima, a nakon posljednjeg kola bili smo najveći gubitnici. Neću gledati u prošlost, gledam samo u budućnost, hvala navijačima na pljesku i nadam se da će uvijek biti uz nas i kada gubimo i kada pobjeđujemo - poručio je Splićanin.

Linker
03. svibanj 2024 19:05