Foto: Jakov Prkic / CROPIX
'BIT ĆE TO ČUDAN OSJEĆAJ'

HAJDUK NIKAD PRIJE NIJE BIO U OVAKVOJ SITUACIJI U subotu će istrčati na potpuno prazan Poljud - bez najboljeg igrača

Hajduk u subotu od 15 sati na praznom Poljudu dočekuje Slaven Belupo u 27. kolu HNL-a.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. travanj 2017. 16:03

Hajduku po statistikama stiže najdraži gost – Slaven Belupo. Jer, već dva desetljeća "bijeli" praktično s lakoćom sređuju rivale iz Koprivnice. To dokazuje bilanca: 28 utakmica u Splitu, 23 pobjede Hajduka, pet neodlučenih.

Ipak, trener Hajduka Joan Carrilo upozorava svoje igrače na standardan način: svaki je protivnik opasan, težak...

- Posebno Slaven Belupo koji dolazi rasterećen briga oko plasmana - ocijenio je Carrillo. Oni su peti, imaju 17 bodova manje od nas i sigurno dolaze u Split da bi se nadigravali. Držim da nema rezona da igraju isključivo obrambeno tako da će ovo biti jedna zanimljiva utakmica.

Hajduk neće uživati uobičajenu potporu svojih vjernih navijača, "bijeli" će ovu utakmicu protiv Slavena Belupa i slijedeću protiv Cibalije igrati pred praznim tribinama.

- To je hendikep kad igraš kod kuće bez svojih ljudi - rekao je Carrillo. No, to ne umanjuje baš imperativ, a to je osvajanje tri boda. Meni će to biti prvo iskustvo, također i nekim igračima premda u sastavu ima i onih koji su to iskusili.

Carrillo se nije želio upuštati u raspravu o svrsishodnosti takve kazne, što više, na pitanje osuđuje li huliganske ispade, rekao je:

- Naš navijači su oni koji nam daju potporu i ja sam im zahvalan. Ali kad su na tribinama, bilo u Splitu ili u Vinkovcima ili drugdje, ja ne mogu reći da tu ima huligana. No, nadam se da takvih kazni više neće biti.

Otkako je hrvatske lige Hajduk je igrao bez publike na čak jedanaest prvenstvenih utakmica do sada.

Vijest je da Carrillo ne želi riskirati s Markom Futacsem, koji je prošlu utakmicu u Zaprešiću izostao zbog tri žuta kartona, ali je u međuvremenu obolio od gripe. Trener ga želi u punom pogonu, bez rizika sačuvati za naredne važnije utakmice. Poslije Slavena i Cibalije u Splitu Hajduka čeka derbi s Dinamom u Zagrebu. Osim Futacsa, sigurno ne mogu igrati rekonvalescenti Juranović i Bencun, J. Bašić je počeo igrati za drugu momčad, dok je Kožulj, poslije devotomjesečnog neigranja zbog ozljede, na raspolaganju.

------------------------------------------------------

VJEROJATNI SASTAV:

HAJDUK: Stipica - Tudor, Nižić, Ćosić, Kvesić - Jefferson, Gentsoglou, T. Bašić - Vlašić, Erceg - Ohandza

Linker
04. svibanj 2024 12:32