Foto: Goran Sebelic / CROPIX
BIO BI TO NAJVEĆI DOBITAK

HAJDUKOVA NAJVEĆA MISIJA - VRATITI NIKOLU VLAŠIĆA NA VELIKU SCENU Hajduku treba i osvježenje u obrani, tko će krpati bude li odlazak?

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 02. siječanj 2017. 17:13

Osvježenje na stoperima. Već ove zime, ne nužno odmah, ali možda i na pripremama u Turskoj moglo bi doći do realizacije prodaje jednog od dvojice stopera, iskusnog već Zorana Nižića koji je ujedno pred obnovom ugovora i(li) pak darovitog Lorenca Šimića za kojeg pokazuje interes Sampdoria, po stranicama talijanskog “mercata”. A koji je pod crvenim kartonom iz meča protiv Dinama i mora tri utakmice pauzirati.

Prodajom jednog od te dvojice Hajdbuk bi se lakše primakao brojki od 25-30 milijuna kuna zarade od prodaje igračatijekom 2017., a popunu bi obavio na način da se Petar Bosančić sigurno vraća s posudbe, jednog bi stopera još angažirali i navodno sportski direktor Mario Branco ima rješenje koje drži skriveno, a zacijelo bi se i Jefferson, prokazan da tehnički ne moće odgovoriti zahtjevima zadnjeg veznog igrača, prekvalificirao na stopera.

Tako se vide zaokreti na centralnim pozicijama Hajdukove obrane.

Vratiti Vlašića. To se čini prvi i najveći zadatak, “oživjeti”, reanimirati karijeru darovitog igrača i vratiti ga na stazu napretka i popravka vrijednosti na transfermarktu.

Projekt Vlašića, novog kapetana, s početka ljeta i dana Pohorja nije zaživio (dijelom i zbog toga što je Lovre Kalinić ostao), premda je i Marijan Pušnik bio sklon promociji Niksija.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Na fotografiji: Domagoj Antolic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

Izostala je promocija i zbog toga što je Vlašić zaronio u ozljede. Da se ne vraćamo previše na te dane, treba reći da je Joan Carrilo u svoja dva nastupa dao odmah Vlašiću poziciju iza špiceva, centralno na igralištu i da je to ono što se odavna čekalo, tražilo.

Nikola Vlašić se odrekao reprezentativne turneje u Kini gdje bi debitirao za A selekciju, samo da bi se dobro pripremio za ovu godinu. Trenutak je da – krene iznova. Da se – resetira, da se izrazimo kompjutorskim rječnikom. Otklanja se opcija prodaje Vlašića odmah, treba se vratiti na veliku scenu, zaboraviti da na primjer tijekom 2016. nijedan gol nije zabio.

Novi/stari Vlašić trebao bi biti najveći dobitak, nakon što je i najveći izazov za “bijele” u ovom trenutku prije početka priprema.

Linker
02. svibanj 2024 12:05