Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
TO JE PRAVI TEST

SVETI CILJ BIJELIH OVE SEZONE Pušnik je bio nadomak, a Kos i Hajduk ove godine bacaju sve na plasman u Europsku ligu!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. siječanj 2017. 11:25

Sveti cilj Hajduka ove godine je Europska liga! Šesnaest više-manje bezličnih (ružno je reći) ligaških utakmica u kojima ne treba nego ostati u europskom sedlu zapravo su test za – Carrilla.

Tu će se vidjeti sklad i sklop Branco-Carrillove ideje, da se stvori igra s prepoznatljivom idejom što Hajduk hoće od igre i kako do šansi i golova. Ono čega je manjkalo u Pušnikovu razdoblju iz ovih ili onih razloga.

No, budimo iskreni, Pušniku je do plasmana u Europsku ligu nedostajao tek jedan jedanaesterac. Triput zaredom Hajduk ne uspijeva preskočiti play-off rundu, Igoru Tudoru se namjerio prejaki Dnjipro, a Damir Burić protiv Slovana iz Libereca i posebno Marijan Pušnik protiv Maccabija iz Tel Aviva imali su svoju šansu, Pušnik je za reć' pravo bio – nadomak!

Smatra se i činjenica je da bi plasman u Europsku ligu financijski rasteretio Hajduka i dao mu silan vjetar u jedra. Stoga se ove godine sve baca na plasman u Europsku ligu. To je važno. Kroz tu prizmu ne treba zagledati pretjerano ni u povremene ligaške havarije, ni u kup-neuspjeh.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Marijan Pusnik.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Držati na ljestvici euro-poziciju i onda šansu zgrabiti na ljeto, to je primarno. Dotad treba momčad pripremiti i za podvig i za – nove prodaje.

Tako treba gledati novu kalendarsku Hajdukovu 2017., s pojedinim igračkim naznakama i promišljanjima kako smo naveli, ali u končanici sa željom da se iz četvrtog pokušaja zagrabi u UEFA zlatni ćup.

Linker
10. svibanj 2024 11:26