Zagreb, 151210.Stadion Maksimir. Euroliga, nogometna utakmica 6. kola skupine D, susret izmedju NK Dinama i grckog PAOK-a F. C.Na slici: Fatos Baciraj, Pablo Contreras.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
'TREBALO MI JE VREMENA'

Beqiraj se brzo promaknuo u pojačanje Dinama: Vas sam možda iznenadio, sebe nisam

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 31. siječanj 2011. 14:01

Malo se zakompliciralo glede intervjua s Fatosom Beqirajem. Iako smo ga 'naručili’ još u subotu dopodne, nismo se smjeli naći toga dana navečer jer Dinamov kućni red propisuje kontakte s novinarima isključivo poslije ručka. Pa smo utanačili nedjelju u 14.00. Kad je Vahid Halilhodžić spustio rampu:

- Ne može na dan utakmice! Uzmi nekog drugog - sugerirao je Vaha.

No, htjeli smo popularnog Beću. Nakraju ga je press-agentica Morana privela čim je svršio obvezni odmor, u 16,15. I svi zadovoljni, usprkos cajtnotu...

Fatos, rođen 5. svibnja 1988., na albanskom ima neko značenje. Koje?

- 'Fat’ je sreća. Pa sam ja, valjda, sretnik. Na hrvatskom bih se zvao Srećko!

Ne krije koliko je sretan što je član maksimirskog ansambla?

- O tom klubu slušao sam sve najbolje. Igrajući za Budućnost često sam Plave pratio na tv-ekranu, dok su igrali širom Europe. Kad se pojavila mogućnost za transfer, znao sam kamo idem, u najorganiziraniju sredinu koja ima sjajnu tradiciju i rezultate, i isto takvog trenera. Naravno da nisam požalio, nikad i neću.

Polusezona je bila dobra?

- Vrlo dobra. Ustalio sam se, pomogao u nekim pobjedama. Zadovoljan sam i željan novog dokazivanja.

Za mnoge je iznenađenje. Naime, malotko je vjerovao da će robusna prinova tako brzo postati pojačanje ?

- Vi ste se iznenadili, ja nisam. Osjećao sam koliko vrijedimo. Samo je moralo proći nešto vremena da se koliko-toliko priviknem na novu sredinu i društvo.

Odsad je konkurencija stanjena za dva prezimena, Dodo i Slepička?

- Oni su posuđeni, znači da se vraćaju. U kadru smo Rukavina, Kramarić, Sylvestr i ja. Svaki s određenim prednostima i nedostacima. Momci su više nego kvalitetni. Ne bih izdvajao nikoga, sebe najmanje. Trener sve vidi.

Priča da je na hrvatskim stadionima relativno ugodno, nigdje ga nisu tukli (možda zato što nisu stigli ni mogli!), nigdje vrijeđali. I on je tih kao djevojčica, doima se da ni mrava ne bi zgazio. Dok ne zagazi na travnjak.

- Bliži se proljeće, hoćemo oba trofeja kako bismo se puni volje bacili na projekt 'Liga prvaka’!

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 07:20