Zagreb, 040810.Stadion Maksimir.Liga Prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica.Susret NK Dinamo - Sheriff (Moldavija).Na slici: Cufre Leonardo Damian tjesi Doda nakon promasenog jedanaesterca i ispadanja Dinama.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
NIŠTA OD PRODULJENJA

Cufre se vraća u Argentinu! Nasljednik Leandra trebao bi biti Papac, Pamić ili Balić

Cufre je odbio novi ugovor. Zdravko Mamić je pokušavao nagovoriti Argentinca na novi ugovor, nudio mu je i poboljšani ugovor, no Cufre se ipak odlučio rastati s Modrima
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 04. svibanj 2011. 11:30

Čini se kako je 'sapunici Cufre’ konačno došao kraj. Iskusni Argentinac definitivno je odlučio spakirati kofere, napustiti Maksimir, te igračku karijeru završiti u rodnoj Argentini. Leandro Cufre protekle je dvije sezone odradio u Dinamu, gdje je vrlo brzo postao ljubimac igrača, navijača, ali i klupskih čelnika.

Ugovor s Modrima veže ga do kraja sezone, a Cufre je nakon dugog razmišljanja prelomio. I odbio novi ugovor. Zdravko Mamić mjesecima je pokušavao nagovoriti Cufrea na novi ugovor, nudio mu je i poboljšani ugovor, no on se ipak odlučio rastati. Leandro Cufre odradit će posljednje tri prvenstvene utakmice, oba dvoboja finala Kupa, zahvaliti se i napustiti Maksimir. A karijeru najvjerojatnije nastaviti u matičnom klubu Gimnasia La Plati, čiji su ga predstavnici tijekom zime nagovarali na povratak u Argentinu.

Leandro Cufre svoju je odluku već najavio Upravi Modrih, koja je svim silama krenula u angažiranje njegove zamjene. U fokusu Dinama i dalje su Manuel Pamić, Saša Papac i Saša Balić. Iz maksimirskog kluba proteklih su dana kontaktirali braniča Rangersa Sašu Papca, čija je povratna informacija također pozitivna.

No, problem bi mogao predstavljati interes Birminghama, čiji trener Alex McLeish dobro poznaje BiH internacionalca, kojeg je svojedobno i trenirao u Rangersima. Saši Papcu ugovor sa škotskim velikanom istječe ovoga ljeta, pa bi njegov dolazak u Maksimir bio 'najjeftinija’, ali vrlo kvalitetna opcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 10:03