Rog i Stojanović
 Mario Todoric / CROPIX
MAKSIMIRSKI 'ROGBA'

DINAMOVAC KOJI JE RIJEŠIO DERBI I KOJEG LOVE VELIKANIMarko Rog otkrio svoje definitivne planove

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2016. 15:05

Nakon derbija Gordon Schildenfeld je rekao “ako Pogba vrijedi 90 milijuna, Rog vrijedi 190”. Stoga, Rogov novi nadimak mogao bi biti Rogba.

- Ha-ha, lijepo je čuti komplimente od igrača s tolikim iskustvom, ali ne treba se zanositi. Naravno, drago mi je da me se spominje u tom kontekstu, međutim idem korak po korak, još je dalek put preda mnom - mirno, gotovo sramežljivo odgovorio je Marko Rog.

Iako je odigrao veliku utakmicu, iako o njemu svi pričaju, ne samo u Hrvatskoj, on je ostao jednako skroman kao i onoga dana kad je prvi odjenuo Dinamov dres. A u tih godinu dana puno se toga promijenilo. Liga prvaka, reprezentacija, Euro, uloga glavnog Dinamova igrača, priča o milijunskom transferu, rušenje Hajduka na Poljudu... Nije lako sve to izdržati, pretpostavljamo?

- Što ja znam, možda neki to drugačije gledaju, ali meni je to sve normalno. Treniram, radim svaki dan, pokušavam ostati isti kakav sam bio. To je moj način. A, naravno, koristilo mi je to što sam bio na Euru, veliko je to iskustvo. Prvi put sam trenirao s tim igračima, ručao s njima, pa onda još i zaigrao protiv Španjolske. To puno znači, svima nama mladima, meni, Pjaci, Ćoriću, kako nam ne bi koristilo. Iskustvo, samopouzdanje, sve.

Kakav je pogled na derbi dan kasnije, komplimenti stižu sa svih strana?

- Lijepo je čitati i slušati hvale za mene i za cijelu momčad, zasluženo smo pobijedili i vratili se tamo gdje pripadamo, na prvo mjesto.

Jesu li čestitali hajdukovci nakon utakmice?

- Jesu. Neke poznajem iz A-reprezentacije, neke iz mlade reprezentacije, s Ercegom sam godinu dana igrao u Splitu. Pozdravili smo se poslije utakmice, sve je bilo korektno.

Na terenu pak bio je veliki fajt. Dobio je dosta udaraca?

- Istina, ali nisam ni ja ostao dužan, ha-ha.

Posebno je iskričavo bilo s Jeffersonom, tu je bilo finih udaraca?

- Sve u žaru borbe, nikakvih problema nije bilo kasnije. Sitne provokacije za vrijeme susreta, sve što je normalno, poslije bez repova. A Jefferson mi je čestitao na golu već za vrijeme utakmice.

Kad bi birao svoj najbolji potez, za koji bi se odlučio? Prvi gol, akcija za drugi gol ili pogodak iz slobodnjaka?

- Možda taj drugi gol, kad sam povukao kontru. Ili slobodan udarac, ne znam. Ma, ipak je to bio gol za 3:0, koji je prelomio definitivno utakmicu. Dok je 2:0, još je svašta moguće, ovako je bilo gotovo.

Ostajete li pucati slobodne udarce nakon treninga, je li to ključ uspjeha?

- Nekad ostanemo, kako kad. Ali ne bih rekao da je to posljedica toga. Kalinić? Pokušao sam tako, u njegov kut, ušlo je. Kad ide, ide, lani, sjećate se, nije baš uvijek ulazilo. Iako, nije mi osobna statistika najvažnija, ne zamaram se, zanima me samo momčadski uspjeh.

Sad slijedi Red Bull. Koliko je ova pobjeda protiv Hajduka važna za dvoboj protiv Austrijanaca?

- Uhvatili smo dobar zalet za Red Bull, sigurno. Čeka nas još Inter, nećemo podcjenjivati tog protivnika. Napunili smo se samopouzdanjem, šanse su 50:50, od prvoga dana je tako. Mi smo dobri, ali i oni su dobri, odlučivat će nijanse. Naravno da vjerujemo u sebe, a poslali smo pozivnicu publici da dođe u još većem broju, nadam se velikoj podršci s tribina. Od osam utakmica pobijedili smo u sedam, imam tek jedan remi. Nema euforije, ali imamo svoje argumente.

Došli smo do onog pitanja koje ne voli. Govori se o transferu, o odlasku, kako se nosi s tim pričama, kako se na terenu uspijeva isključiti iz toga?

- Znate da ja od prvoga dana svaku utakmicu igram kao da mi je zadnja. Nema čuvanja, uvijek dajem maksimum, ne razmišljam na terenu o tome što će biti u budućnosti. Zadovoljan sam u Dinamu, a nikad se ne zna što nosi novi dan.

Dobro, ajmo ovako, je li moguć ostanak ako Dinamo uđe u Ligu prvaka, bi li volio igrati još jednu polusezonu u Maksimiru?

- Ne bih imao ništa protiv ostanka u tom slučaju.

Jesu li menadžeri i ponuđači počeli još jače zvati nakon derbija?

- Ne znam, tek sam se probudio, ha-ha.

Igra u zadnje vrijeme kod Kranjčara bliže golu, to mu odgovara?

- Odgovara mi, imamo malo više veznih, sad kad nema Pjace, treba malo iskombinirati s krilima, tu smo Ćoro i ja. Najbolje se osjećam kao ofenzivni vezni, ali mogu igrati bilo što.

Kakav je odnos s Cicom, kako novi trener drži svlačionicu?

- Imamo dobar odnos, sve rješavamo razgovorom ako ima problema. I ovi rezultati pokazuju da je sve dobro, neka se samo tako i nastavi.

Kako se Marko Rog osjeća u ulozi vođe momčadi, glavnog igrača, koja mu je pripala odlaskom Pjace?

- Ugodno je čuti, ali, primijetili ste, u svakoj utakmici ispliva netko drugi. Jednom ja, pa Ćorić, Soudani...

Osjeća li zbog toga pritisak sad uoči Red Bulla? Jer, od njega se sad očekuje da “povuče”?

- Ma nema pritiska, ja ću igrati kao i sve ostale, dat ću sve od sebe. Pa što Bog da.

Ionako će igrati kao da su mu zadnje. Ovaj put možda doista i jesu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:34