Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA

OTKRIVAMO POZADINU TRANSFERA MARKA ROGA Kada odlazi Dinamova zvijezda, za koliko novaca...

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 14. kolovoz 2016. 12:23

Marko Rog je prodan u Napoli za 16 milijuna eura odštete Dinamu plus bonuse za njegov učinak s novim kubom!

Nitko od uključenih strana neće potvrditi da je transfer riješen dok igrač ne prođe liječnički pregled za desetak dana, kao što je nedavno bilo i u slučaju Marka Pjace i Juventusa, no 21-godišnji nogometaš iz Varaždina protiv Red Bull Salzburga će odigrati svoje zadnje utakmice za “purgere”.

Napoli je inzistirao da Rog dođe odmah, ali Dinamov je uvjet bio da odigra kvalifikacije za Ligu prvaka, kako bi treneru Zlatku Kranjčaru na raspolaganju bila trenutačno uigrana momčad, pa da se u preostalih sedam dana do kraja prijelaznog roka stigne reagirati na tržištu ovisno o plasmanu u elitno Uefino natjecanje ili utješnu Europsku ligu.

Rog je posljednjih dana bio smiren i tajnovit, igrao je svaku utakmicu kao da mu je zadnja, ponosno isticao da tako radi uvijek, naravno, nekad s više, a nekad s manje uspjeha, no dominantna predstava u derbiju na Poljudu nagnala je talijanski klub da poveća prvotnu ponudu s 12 na čak 16 milijuna eura, milijun više od javno izvješene cijene na nedavnoj konferenciji za novinare glavnog savjetnika kluba iz Maksimira Zdravka Mamića.

Podsjećamo, Rog je prošlo ljeto postao najveći transfer Hrvatske nogometne lige, kupljen je od RNK Split za 5,000.000 eura s PDV-om, u nekoliko rata, a sad odlazi za 16. Prema dosadašnjim podacima, tada su braća Žužul dobila traženog “petaka”, ali su morali pristati na odricanje od postotka od sljedećeg transfera.

Rog je tako u samo dvije godine prošao put od treće lige (Varaždin) do Serie A i Lige prvaka (Napoli je kao talijanski viceprvak izborio izravni plasman u skupine), u kojoj je polivalentni vezist iz Nedeljanca debitirao lani s Dinamom i ostavio bolji dojam nego učinak.

U međuvremenu je postao A-reprezentativac, na Euru u Francuskoj zasjenio Iniestu, a kulminacija se dogodila na početku sezone kad je baš Marko Rog postao nositelj igre Dinama. Da je za reprezentaciju, ne dvoje ni najveći kritičari Rogova ponajvećeg zagovaratelja, Ante Čačića; dečko s Trešnjevke je vjerovao pravom igraču, u čiji se potencijal i vrijednost kleo i najbolji strijelac HNL-a svih vremena Davor Vugrinec. A Vuga ne daje komplimente olako ni za slike...

Rog je stjecajem okolnosti rođen u Zagrebu 19. srpnja 1995., a 16. meridijan mu je sudbinski odredio i cijenu u milijunima eura!

Linker
19. svibanj 2024 14:35