Maja Zlatevska / CROPIX
MODRI WUNDERKIND

'BJEGUNAC' IZ SALZBURGA U DINAMO PORUČIO KAO NA FILMU 'Vratit ćemo im za onih 3-9!'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. kolovoz 2016. 22:34

Ante Ćorić je od svoje 12. do 16. godine bio članom Red Bull Salzburga, od te 2009. do 2013. igrao je s dvojicom današnjih prvotimaca, Konradom Laimerom i Valentinom Lazarom (rođen u Grazu od oca Angolca i majke Grkinje).

- Čujemo se još uvijek. Konrad Laimer je jako dobar dečko, zadnji vezni, ‘box to box’, Lazaro ofenzivac koji može igrati i na krilu.

Obojica bi trebala biti u prvih 11 ‘crvenih bikova’, a Ante džoker.

- Mirno spavam i jedva čekam utakmicu. Ozljedu još malo osjetim, ali eto, pauzirao sam samo dva dana, a ne dva tjedna kako je u prvi mah izgledalo, dodao je ‘Ćora’ i naglasio:

- Imamo motiv da im uzvratimo za onih 3-9, ali na terenu, ne na riječima.

Uslijedio je i poziv navijačima koji su se vratili s mora:

- Hvala onim našim navijačima što su u velikom broju došli u Split, a ovim putem pozivam sve da napune Maksimir.

Dvaput su se nogometaši Dinama susretali s Red Bull Salzburgom otkako je Uefa, tada pod Platinijem, reformirala kvalifikacije za eurokupove. Prije sedam godina u 3. pretkolu Lige prvaka Austrijanci su izbacili ‘modre’ i preusmjerili ih u Europsku ligu, nakon 1-1 u Salzburgu pobijedili su u Maksimiru 2-1, u tom uzvratu nije bilo ‘pocrvenjelog’ Mandžukića. Iz tih dvoboja u ljeto 2009. u Kranjčarovom kadru nema nikoga, a Katalonac Oscar Garcia ima ljevonogog braniča Ulmera i vezista Leitgeba, no potonji se tek oporavio od ozljede i nije u prvom planu za utakmicu u utorak.

Dinamo i RB Salzburg sučelili su se i u skupini Europske lige ujesen 2014., oba puta slavio je austrijski prvak, 4-2 u Salzburgu, a čak 5-1 u Zagrebu. Iz tih dvoboja momčadi Zorana Mamića i Adolfa Hüttera u današnjem kadru su 13-orica nogometaša, sedam ‘dinamovaca’ (Eduardo, Sigali, Pivarić, Antolić, Machado, Soudani, Henriquez) i šest ‘crvenih bikova’ (Leitgeb, Ulmer, Hinteregger, Lazaro, Laimer, Soriano). Dakako, najopasniji adut austrijskog prvaka je tadašnji i današnji kapetan Jonatan Soriano (30), Španjolac koji je u Maksimiru postigao ‘hat-trick’.

Inače, Salzburžani su nakon četiri kola austrijske Bundeslige na 4. mjestu sa sedam bodova, no zadnje dvije utakmice su pobijedili i dižu se u formi, kao i ‘purgeri’ nisu u domaćoj ligi igrali u najjačim postavama jer i njima je ulazak u Ligu prvaka ambicija kojoj je sve podređeno.

Linker
30. travanj 2024 19:22