Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
ZADRŽALI PREDNOST ISPRED DINAMA

FOTO, VIDEO: ODUŠEVLJENJE NA RUJEVICI Lokomotiva je šokirala navijače i uzburkala strasti, a onda je uslijedio veliki preokret. Pogledajte golove

U utakmici 23. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Lokomotivu sa 2-1 (1-1) i zadržala šest bodova prednosti ispred Dinama. Lokomotiva je povela golom Ćorića u 35. minuti, ali Rijeka je već do odmora uspjela poravnati lijepim golom Bradarića glavom u 41. minuti. Tri boda vodećem sastavu lige osigurao je Gorgon u 57. minuti.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 04. ožujak 2017. 08:53

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:1 (Bradarić 41, Gorgon 57' / Ćorić 35')

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo - Ristovski (od 75. Martić), Kulušić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Vešović, Andrijašević, Gorgon (od 89. Maleš) - Gavranović (od 66. Bezjak). Trener: Kek.

LOKOMOTIVA (3-5-2): Šemper - Kolinger, Majstorović, Rrahmani - Capan (od 76. Mihaljević), Majer (od 56. Ivanušec), Oluić, Ćorić, Rožman (od 46. Valentić) - Grezda, Doležal. Trener: Tokić.

----------------------------------------------------------------------------------

Pogocima Bradarića (42.) i Gorgona (57.), oba na odlično dodavanje Ristovskog, „bijeli“ su na Rujevici uspjeli preokrenuti rezultat i došli do desete uzastopne pobjede u ogledima s Lokomotivom. Već od prve minute bilo je jasno da će gosti svoje prigode tražiti iz kontre, a istodobno destruktivnom i agresivnom igrom (čak sedmorica su zaradila žuti kartona) pokušati držati loptu što dalje od svog gola.

Taktika koju je postavio Mario Tokić odlično je funkcionirala. Obrana Lokomotive uspjeli je zaustaviti prodore po desnoj strani, izgurati Andrijaševića iz kaznenog prostora, te izolirati Gorgona i Gavranović. Usput su i uspavali vodeću momčad i nakon mini presinga neočekivano poveli pogotkom Ćorića. No, primljeni gol bio je okidač koji je probudio momčad Matjaža Keka. Kao na otvorenju proljetnog dijela prvenstva u Osijeku, uspjeli su preokrenuti rezultat i zasluženo upisali 19. ovosezonsku pobjedu.

Već u prvoj minuti Šemper je morao intervenirati nakon jedne svijeće koju je Gorgon poslao glavom.

No, početni nalet „bijelih“ nije dugo trajao i nakon 10-ak minuta igre gosti su lakše izlazili iz svog kaznenog prostora. Uslijedilo je nekoliko dobrih akcija domaće momčadi u kojima je ponekad sudjelovalo i po šest igrača u malo prostora, ali nedostajala je završnica. Nije bilo ni sreće. Primjerice u 13. Kulušić je odlično glavom spustio za Andrijaševićev koji puca s desetak metara, ali pogađa Gavranovića koji nije na vrijeme pobjegao iz zaleđa. Nakon što je sredina ostala zatvorena pokušalo se i dugom loptama, na Gavranovića koji je opasno zaprijetio u 23., ali Šemper se nije dao iznenaditi. Najveća prijetnja stigla je tri minute kasnije kada Kulušić zaustavlja pokušaj gostiju, predaje loptu Bradariću koji gura za Andrijaševića. Bivši „lokos“ u svom stilu sjurio se prema golu, ali udarac nije bio precizan.

Nakon pola sata igre gosti koji su djelovali sve slobodnije i sve češće prelazili na polovicu Rijeke. Duge se lopta motala oko kaznenog prostora s lijeve strane, a kada je napokon prebačena na desnu Capan je odlično ubacio, Kulušić zakasnio, a Ćorić nogom skrenuo u suprotni kut. Pogodak je probudio „bijele“ koji su krenuli silovito i samo sedam minuta kasnije Rijeka je izjednačila. Ristovski je s lijeve strane poslao jednu dugu loptu na suprotnu stranu gdje smireno čekao Bradarić i glavom vrlo precizno plasirao loptu prema drugoj stativi.

Nastavak je otvoren slobodnim udarcem gostiju, ali bez većih problema za domaću obranu. Gosti su nastavili u svom stilu, no, Rijeka je promijenila pristup. Kada već nije išlo klasičnim akcijama pronašli su formulu s dugim loptama. Elez je duboko iz svoje polovice posla loptu koja je na trenutak izgledala izgubljeno, ali Ristovski je ponovno bio spreman. Uspio je uloviti je duboko u kaznenom prostoru Lokomotive i poslao preciznu povratnu loptu za Gorgona koji je smireno matirao Šempera.

REZULTATI 23. KOLA,

Petak:

Istra 1961 - Slaven Belupo 0-0

Subota:

Dinamo - Inter 2-0 (Pivarić 43, Hodžić 89)

Rijeka - Lokomotiva 2-1 (Bradarić 41, Gorgon 57 / Ćorić 35)

Nedjelja:

Osijek - Hajduk

Split - Cibalia

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:30