Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JAKO MEĐUNARODNO IME

HAJDUK ĆE DOBITI TRENERA ZBOG KOJEG PROTIVNICI NEĆE MIRNO SPAVATI? Trenirao je klubove Lige prvaka, a u Split dolazi zbog prijateljstva?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. prosinac 2016. 22:35

Marco Silva (39) je prvi kandidat za trenera Hajduka, favorit, as iz rukava sportskog direktora Marija Branca. Portugalac koji je ranije vodio Sporting iz Lisabona (osvojio kup i bio treći) i grčki Olympiacos, ekskluzivno doznaje Slobodna Dalmacija.

U velikoj anketi Sportskih novosti u nekoliko sati je glasovalo više od 11.000 ljudi, a trenutačno su vodeći Zoran Vulić i Damir Burić s 13 posto glasova.

Jedan od kandidata je Talijan Edoardo Reja, koji je već vodio Hajduk i navodno je ponovno spreman uskočiti na užarenu klupu Bijelih.

Inače, Marco Silva se prošle sezone susreo sa zagrebačkim Dinamom u najjačem svjetskom klupskom natjecanju kao strateg Olympiacosa, te izborio stopostotan učinak uz dvije pobjede. Dinamo je u Zagrebu bio bolji, da bi Grci slavili pogotkom Ideye Browna u završnici. Neizvjesno je bilo i u Pireju, gdje je Olympiacos slavio 2:1 protiv ekipe Zorana Mamića.

Silva ima samo 39 godina i vrijedi za jednog od boljih mladih trenera na Starom kontinentu, a trenersku karijeru je počeo u Estorilu 2011. godine. Vodio ih je u 115 utakmica, da bi zatim dobio prilu u Sportingu, jednom od tri najjača i najtrofejnija portugalska kluba. Osvojio je kup i bio treći u prvenstvu, što je bio velik uspjeh obzirom na ogromne probleme koje je tada prolazio Sporting.

S Olympiacosom je bio prvak Grčke, a u Ligi prvaka je bio treći u skupini iako je bio blizu prolaska u osminu finala. Arsenal je sretno i spretno otišao dalje, a grčki klub je kasnije u Europskoj ligi ispao u šesnaestini finala od belgijskog Anderlechta zbog gola manje u gostima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 22:37