Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
VIŠE OD PET GODINA

HAJDUK TRAŽI PREKID NEVJEROJATNOG NIZA Može li slaviti u Rijeci nakon tako puno godina, balkanska legenda se posljednja osladila pobjedom

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. svibanj 2017. 15:05

Rijeka od Hajduka poraz nije doživjela od 21. ožujka 2012. kada su Splićani slavili 3:0 na Kantridi, a od tada nikako da dođu do trijumfa. Matjaž Kek je “crna mačka” za Hajdukove trenere koji su se smjenjivali nakon odlaska Krasimira Balakova koji je upisao taj zadnji trijumf, ali pobjedu nisu dočekali.

Ove sezone, u tri odigrana susreta, Hajduk je u sva tri vodio, što je budilo nadu da bi Splićani mogli prekinuti niz. Međutim, to se nije dogodilo, jer je Rijeka upisala dvije pobjede i jedan remi. Ipak, aktualni trend govori da je Hajduk u naletu budući da ima pet pobjeda u nizu, a slavio je i Maksimiru prekinuvši post od osam i pol godina, dok je s druge strane Rijeka u Kranjčevićevoj doživjela prvi poraz u sezoni.

Prvi susret ove sezone donio je sraz dvojice slovenskih trenera. Pušnik je u svom stilu najavljivao da će prijatelja Keka dočekati s bocom najfinijega dalmatinskoga vina, ali i da će ga pobijediti. Hajduk je rano poveo pogotkom Ohandze iz penala, ali je Rijeka do poluvremena okrenula, u nastavku povela i 3:1 da bi Ismajli vratio nadu, no nakon ozljede Šimića Hajduk je ostao s desetoricom pa je Andrijašević postavio konačnih 2:4.

U drugoj utakmici, igranoj na Rujevici, opet je Pušnik pokušao skinuti prokletstvo Rijeke koja je imala više od igre, ali usprkos tome Hajduk poveo pogotkom Marka Futacsa koji je pobjegao stoperu Josipu Elezu. Ipak, ex Hajdukovac Elez nakon toga se pretvorio u junaka postigavši dva pogotka.

Najbliže pobjedi Hajduk je bio u trećem susretu igranom na Poljudu kada je Carrillo odlično postavio igru i napao Rijeku koja je bila bez svoje moćne desne strane, jer nije bilo Marka Vešovića i Stefana Ristovskoga. Zabio je Hamza, Hajduk je bio blizu i drugom pogotku, ali je pri kraju start Nižića na Andrijaševiću okarakteriziran kao penal koji je u remi pretvorio Bezjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:12