Foto: Paun Paunovic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

HAJDUKOV TRENER PUCA OD OPTIMIZMA UOČI JADRANSKOG DERBIJA 'Idemo po pobjedu! Novi ugovor? Treba pričekati kraj prvenstva'

Hajdukov trener Joan Carrillo najavio je na presici subotnji Jadranski derbi protiv Rijeke u sklopu 33. kola Prve HNL.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. svibanj 2017. 16:44

Točno je, Hajduk dolazi na Rujevicu po pobjedu, tako najavljuju još od prošle nedjelje ne samo igrači, nego i trener „bijelih“ Joan Carrillo. U svojem izlaganju prije putovanja za Rijeku dva pojma je Carrillo ponavljao:

-Pobijediti, pobijediti, pobijediti i opet pobijediti...Raditi, raditi, raditi i stalno raditi.

Taj zahtjev o nastavku niz pobjeda Carrillo tumači kao dokaz snage momčadi, ali i potvrde sve bolje igre. Španjolac je uvjeren da će njegova momčad nastaviti sa sjajnim predstavama, siguran je da će utakmica protiv Rijeke biti vrlo zanimljiva.

-Pritisak je na Rijeci, ali nije ništa manji ni na nama. Ja sam dobro proučio igru Rijeke i mogu kazati da imamo jako zahtjevan zadatak. U nekim okvirima čini mi se da smo imali lakši zadatak protiv Dinama nego ovaj.

Hajduk „još nije postigao ništa“, rekao je Carrillo, on očekuje da će se to ništa pretvoriti u nešto u posljednja četiri kola. Trener Hajduka još nije postavio pitanje oko produženja ugovora, naglasio je da to i nije njegova briga koliko uprave, ali da „treba čekati kraj prvenstva da se ispune neki uvjeti iz ugovora“.

Vjerojatno se radi o definitivnom osvajanju treće pozicije, pa i o nagradi u eurima za taj domet. Moguće je da se radi i o broju osvojenih bodova kako je to postavio predsjednik Ivan Kos: ove sezone 65 (što bi trebalo biti nadmašeno), slijedeće 69, onda 2018/19 73, pa na kraju 2019/20 77 bodova, što bi navodno bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka.

-Bliži se kraj prvenstva, ostale su još četiri utakmice, moram igrače motivirati da izdrže, ali im podstrek ne treba za ovu utakmicu. To je stvar prestiža, igramo protiv lidera...Mi smo u Splitu na posljednjoj utakmici protiv Rijeke igrali vrlo dobro, završilo je 1:1 i to u meni ne izaziva radost.

O Rijeci Carrillo ima mnoge pohvale, ne zanima ga ne igranje Franka Andrijaševića, jer „premda ja važan igrač ipak nije toliko bitan koliko kolektiv“. Po običaju trener Hajduka nije ni približno želio otkriti kojih jedanaest će krenuti u jadranski derbi. Navlačili su ga novinari na dilemu Gantsoglou ili Toma Bašića, ali se nije dao, pa je tumačio:

-Savvas se izvanredno otkriva, on je vrlo odgovoran, a Toma je bio ona prava iskra za pobjedu nad Osijekom. Moja je sreća da sam u svim tim promjenama, rotacijama uvijek imao pozitivne odgovore. Jer, kod mene ne igra jedanaest igrača, nego šesnaest, osamnaest.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:41