Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
KLUPSKI PROBLEMI

HAJDUKOVAC ČIJI SE OTAC POTUKAO S PREDSJEDNIKOM Bio je perspektiva Bijelih, nije igrao mjesec i pol dana, a zovu ga 'kralj prijateljskih utakmica'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. prosinac 2016. 10:25

Frane Vojković došao je u središte pozornosti, a da još nije postigao nijedan zgoditak u dresu Hajduka. Istina, zabijao je u test dvobojima, imao je status “kralja prijateljskih” utakmica, jer ove jeseni pogađao je u gotovo svim prijateljskim susretima od Širokog od Imotskog.

Ali, rijetko je igrao za prvu momčad, tek je 16 nastupa ukupno upisao u Hajduku s tim da je ove jeseni imao pet utakmica za prvu momčad. Četiri u prvenstvu i jednu u Kupu. U posljednja tri mjeseca jednom je bio starter (Zaprešić) te dvaput ušao s klupe. Zadnji nastup kod Pušnika upisao je prije mjeseci i pol dana kada je dobio 10 minuta na utakmici protiv Istre u Puli. Ukupno je ove jeseni odigrao 278 minuta u bijelom dresu.

Split, 101016.
Frane Vojkovic, mladi napadac Hajduka, pozira na stadionu Poljud.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

Tko je Frane Vojković, igrač koji će 20. prosinca napuniti 20 godina? Vojković je Splićanin, njegov jedini klub je Hajduk gdje je proveo cijelu karijeru, još od 10. godine kada je krenuo s igranjem nogometa. Nekoć je bio velika perspektiva Bijelih dok ga nisu uhvatile ozljede koljena. Ne jedna, nego čitava serija zbog čega je gotovo dvije godine bio izvan travnjaka provodeći liječenje širom Europe.


Split, 171116.
Pomocni teren u Poljudu.
Nogometna utakmica 3.HNL Jug HNK Hajduk II i Primorac (B).
Na fotografiji: Frane Vojkovic, Deni Juric, Vedran Jese.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX / Cropix

U veljači ove godine potpisao je profesionalni ugovor s Hajdukom uz plaću od 9000 kuna neto upisavši pritom debi krajem veljače na Rujevici protiv Rijeke. Vojković je polivalentni veznjak koji može igrati pozicije od korektora do krilnog igrača kako ga je koristio i trener Burić prošle sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 07:30