CROPIX
LIGAŠKI RASPORED

IDUĆIH SEDAM ODREĐUJE SEZONU CARRILLOVE MOMČADI Trenutak je idealan: Hajduk jednostavno mora preskočiti Rijeku i krenuti u lov za Dinamom!

Piše: Frane VulasObjavljeno: 15. rujan 2017. 22:40

Prije Jadranskog derbija stanje na ljestvici je drugoplasirana Rijeka 18 bodova, trećeplasirani Hajduk 16, piše Slobodna Dlamacija.

Ligaški raspored pak kaže kako će taj nedjeljni okršaj u Splitu biti prvi od pet uzastopnih susreta u kojima će Hajduk biti domaćin, odnosno prvi od četiri gostovanja u nizu za Rijeku. Dapače, momčad s Rujevice će čak šest puta igrati u gostima u idućih sedam kola. Pa zar taj neuobičajeno posloženi raspored u ovom dijelu sezone naklonjen splitskom klubu, ne čini pravi momenat da Hajduk pretekne Rijeku na ljestvici te udari temelje i toliko željenog rezultatskog iskoraka ove sezone? Eto šanse za preskočit Rijeku.

U idućih pet tjedana na Poljud redom stižu Rijeka, Lokomotiva, Inter, Cibalia pa i vodeći Dinamo koji trenutno Hajduku bježi šest bodova. Prvo prvak Rijeka stiže u grad pod Marjanom u sklopu 9. kola, posljednje runde prvog od četiri prvenstvena kruga.

Zatim će na otvaranju drugog prvenstvenog kruga Hajduk ugostiti Lokomotivu, pa na Poljud stiže i Inter jer je Hajduk s "divom iz predgrađa" zamijenio domaćinstvo u 2. kolu dok se poslije Ultre postavljao novi travnjak na Poljudu pa se tada igralo u Zaprešiću. Onda Hajduku stižu u goste Cibalia pa najveći rival Dinamo.

Rijeka će pak na četiri uzastopna ligaška gostovanja. Do toga je došlo zato što su Rudeš i Rijeka mijenjali domaćinstvo ogleda 2. kola, pa će naravno onda i onog u 11. rundi. Nakon Hajduka Kekova momčad mora u goste i Slaven Belupu, spomenutom Rudešu i Istri 1961.

Ukupno gledano u svim natjecanjima Rijeka će idućem periodu čak sedam puta zaredom biti gost. Uz četiri ligaška susreta i dvaput u skupini Europske lige (kod Milana i Austrije Beč) te u kupu (Vrbovec).

A u idućih sedam prvenstvenih kola Rijeka će ukupno čak šest puta biti gost. S druge strane za to vrijeme Hajduk ima obrnuti raspored, šest je puta domaćin, a samo jednom gost.

S obzirom na samo dva boda prednost Rijeke nad Hajdukom na ljestvici za sastav trenera Joana Carrilla, bez obzira na probleme sa sastavom odnosno ozljedama, otvara se odlična prilika da se pretekne rivala na ljestvici i ostvari toliko željeni iskorak. A kako bi se to dogodilo već u nedjelju navečer na debiju Huga Almeide trebat će konačno prekinuti crni niz Hajduka u Jadranskim derbijima posljednjih godina.

Ako Hajduk od Poljuda u idućih četrdesetak dana napravi opet teško osvojivu utvrdu, onda će i ambicije "bijelih" u nastavku sezone biti u skladu s najavama s Poljuda u dosadašnjem dijelu sezone.

Hajduk i Rijeka u idućih sedam kola

Hajduk - Rijeka

Hajduk - Lokomotiva

Hajduk – Inter Zaprešić

Hajduk - Cibalia

Hajduk - Dinamo

Slaven Belupo – Hajduk

Hajduk - Rudeš

Rijeka u idućih sedam kola

Hajduk - Rijeka

Slaven Belupo - Rijeka

Rudeš - Rijeka

Istra 1961 - Rijeka

Rijeka - Osijek

Dinamo - Rijeka

Lokomotiva - Rijeka

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 19:14