DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
ČUDESNA PRIČA

Ovo je samo početak Dinamovog lova: Postalo je ozbiljno, Modri su u stalnom kontaktu s legendom

Povratak hrvatskog maestra bila bi briljantna stvar za Dinamo, grad Zagreb, hrvatski nogomet...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. travanj 2024. 14:41

Dinamo želi dovesti Luku Modrića! To sad nisu samo priče i nada, postalo je ozbiljno, a svi oni koji vole plavu boju drže da je i ostvarivo. Naravno, odluka će biti na legendarnom hrvatskom reprezentativcu, ali iz Maksimira je odaslana jasna poruka “Luka vrati se doma, u plavi klub”.

Predsjednik Velimir Zajec sa svojim ljudima krenuo je u akciju, u subotu je povukao prvi konkretan potez u ovoj sjajnoj ideji. Dinamo je zakupio cijelu stranicu u poznatoj španjolskoj Marci, stavljen je oglas s dresom Luke Modrića, njegovom “desetkom”, a sve uz hashtag #ImaloBiSmisla. I još jedan na španjolskom jeziku #TieneTodoElSentidoDelMundo.

image

Luka Modrić i Velimir Zajec

RONALD GORSIC Cropix

Poruka Modrih izašla je na šestoj stranici nacionalnog i trećoj stranici madridskog izdanja najčitanijih španjolskih sportskih novina. Sve je bjelodano jasno, nema više nikakvih šaputanja, nikakvog skrivanja, kompletni sportski sektor modrog kluba upoznat je s fenomenalnom zamisli, konačna ideja jest da Luka ovog ljeta, nakon što mu istekne ugovor s Real Madridom osvane u metropoli, u plavom dresu. Iako je od tog 10. svibnja 2008. godine prošlo dosta godina, još se sjećamo Lukinog oproštaja od Dinama. Zbilo se to na utakmici Dinamo - Rijeka (6:1).

Posebne emocije

“Luka, fala ti”, dopirala je emotivna poruka s transparenta, zahvala tribina i modrih navijača. Taj sraz protiv Rijeke bila je posljednja Lukina utakmica u plavom dresu, nakon nje otišao je u London, potpisao je za Tottenham. Modrić je mahnuo u smjeru ispisanih riječi zahvale, kad je optrčao počasni krug pri oproštaju s Dinamovim navijačima, s razglasa je baš tada odzvanjao stih: “...nikad više vratiti se neće.” Međutim, modri navijači uvijek su se nadali da se da taj stih neće biti konačna istina, te da će Luka opet biti u plavoj svlačionici.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

- Veselim se, osvojili smo naslov, na najljepši način smo završili sezonu. Opraštam se od Dinama i naših divnih navijača, u Maksimiru sam proveo sjajne trenutke. Imamo najbolje navijače na svijetu, hvala im na svemu. Prvi put sam i ja predvodio navijanje, bilo je super! Borio sam se da ne krenu suze - kazao je tada na oproštaju Luka Modrić.

U razgovoru za Sportske novosti, kolegi Robertu Matteoniju u rujnu prošle godine Luka je kazao...

- Jednom sam, u euforiji proslave naslova s navijačima na Sjeveru, koji su mi stvarno priredili posebne emocije i memorije za sva vremena, obećao da ću se vratiti. No tada ne znate kako će stvari ići u životu, i koliko nešto postane komplicirano s obzirom na protok vremena i sve što se unutar toga odvijalo. Za takve stvari moralo bi se puno toga posložiti, a, sada, koliko je realno da bi Dinamo uopće htio da mu se neki igrač vrati s 39-40 godina, i kakvog bi to smisla uopće imalo...

image
NENAD DUGI/CROPIX Cropix

Nikad nisu prekinuli kontakte

Dinamo je odgovorio s “imalo bi smisla”. I stvarno bi imalo, Lukin povratak bila bi briljantna stvar za Dinamo, grad Zagreb, hrvatski nogomet...

Definitivno, njegov “povratak doma” bilo bi nešto što bi odjeknulo na čitavom planetu. Kao što je u subotu odjeknula modra poruka najvećem nogometašu kojeg je Hrvatska imala. “Dinamovo proljeće” u svom je programu predstavilo niz konkretnih točaka u kojima žele ojačati Dinamo i učiniti ga istinskim globalnim brendom. U svojoj su se prezentaciji posebno dotakli dvije stavke; “Dinamo kao globalni brend” i “Nema većeg kluba od Dinama”. Povratak Modrića ovog ljeta bio bi najbolji mogući početak “novog Dinama” i najveći mogući zanos, poticaj svim zaljubljenicima u plavu boju. Baš bi bilo dobro Luku vidjeti opet u plavom dresu...

image
DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix

Na posljednjem okupljanju reprezentacije, kad su Vatreni trenirali u Maksimiru, na terenu se pojavio Velimir Zajec, razgovarao je s Lukom. Dinamo je zapravo stalno u izravnom kontaktu s nezaboravnom Dinamovom “desetkom”, redovito se Luka javlja na sve akcije modrog kluba. Sjećamo se video poruke iz Madrida prilikom otvaranja Memorijalnog turnira Mladena Ramljaka i otvaranja terena koji nosi njegovo ime. U Maksimir je poslao svoj potpisan dres Reala koji ponosno stoji ispred Dinamove svlačionice, od kluba je zatražio i dobio Dinamove dresove s imenima njegove djece.

Dinamo i Modrić nikada nisu prekinuli kontakte. Modri klub neće stati samo na ovom oglasu u Marci. Tek sad starta prava kampanja za njegov povratak, u njoj će sudjelovati navijači, brojne poznate osobe iz javnog i društvenog života, sportaši, klupske legende. Samo s jednom porukom - Luka vrati se doma, čekamo te!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 15:24