ANTE CIZMIC Cropix
KUP HRVATSKE

VIDEO: Slavlje Dinama u Splitu, Modri izborili četvrtfinale! Drmić dvostruki strijelac, zabio i Šutalo

Prvak Hrvatske se plasirao u četvrtfinale Kupa gdje će igrati protiv Lokomotive
Piše: SN/Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2023. 16:22

RNK SPLIT - DINAMO 1:3 (Babić 31‘/Drmić 12‘, 19‘, Šutalo 54‘)

RNK SPLIT: Vojnović (od 79. Kolovrat) - Babić, Vukušić, Gale, Vojković - Mamić, Boiken - Ožegović (od 63. Balić), Tarabarić (od 79. Sučić), Petrović (od 55. Radan) - Andrić.

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Theophile, J. Šutalo, Ljubičić - Menalo (od 76. Gurlica), Brkljača (od 46. Baturina), Mišić, Bočkaj - Drmić (od 46. Špikić), Petković.


Dinamo se plasirao u četvrtfinale Kupa gdje će igrati protiv Lokomotive, a Splitu ostaje dobar dojam i pouka da se ovako Crveni trebaju boriti kroz svoju Treću HNL da bi se jednom vratili na nekadašnje visoke razine. Potencijala imaju, ali utakmicu s Dinamom trebaju primarno shvatiti kao nagradu i pokazatelj koliko zaista mogu pružiti u svom četvrtoligaškom rangu koji se nastavlja ovog vikenda. Jer, ruku na srce, Dinamo je odigrao koliko je bilo potrebno da prolaz nijednog trena ne dođe pod upitnik. Uostalom, već se prema sastavu kojeg je izveo Ante Čačić moglo vidjeti da su Modri došli ozbiljno odraditi posao. Startna postava sa Šutalom, Mišićem, Petkovićem i Drmićem jamčila je da se Dinamo u Park mladeži nije došao kockati sa niželigašem već su Modri htjeli suvereno opravdati ulogu golemog favorita što su i potvrdili kroz 90 minuta utakmice sa Splitom.

>>> SVE GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Utakmicu su akteri otvorili minutom šutnje za neprežaljenog Ćiru Blaževića i sve žrtve potresa u Turskoj i Siriji. Slijedio je prigodni poklon za vratara Dinama, Danijela Zagorca. Dobio je "Zagi" dres s brojem 12 kojeg mu je uručio njegov bivši predsjednik Slaven Žužul. Svečarski je bilo prije početka, ali nije se Split zadovoljio ulogom sudionika osmine finala, ambiciozno su od prve minute krenuli Splićani. Već u 3. minuti je Vicko Ožegović izašao pred Zagorca koji je na kraju neugodnu situaciju očistio uz pomoć svog stopera Josipa Šutala. Tri minute kasnije Mišić je sjajnom loptom u prostor uposlio Luku Menala koji je s lijeve strane izašao na Svena Vojkovića, ali s 10 metara iskosa šutirao je mlako pored vratiju. Veliki uzdah s tribina izmamio je Josip Tarabarić kada je u 10. minuti pobjegao s centra igrališta, ali stigao je Moharrami ući u blok, dapače, izgurati Splitovog ofenzivca gotovo do aut-linije. Ali, dvije minute kasnije utakmica je ušla u očekivanu putanju. Drmić je nakon 12 minuta igre zabio prvi. Volej u suprotni kut za početak i sedam minuta kasnije drugi za pečat pobjede.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Split je došao do zgoditka koji je naizgled utakmici vratio dašak neizvjesnosti, ali nije bilo drame. Dinamo je do kraja poluvremena zadržao kontrolu igre, a početkom drugog dijela iščeznuo je i onaj zadnji tračak "drame na horizontu". Da ne bi rezultat ušao u neku dramatičnu zonu pobrinuo se Josip Šutalo već na početku drugog dijela za komfornih dva razlike. Do kraja smo vidjeli još jedan sudar vratara Vojnovića i Menala. Prvi put su se sudarili još tijekom prvog dijela kada je žuti karton zaradio Menalo, a drugi put su se u "klinču" našli u 75. minuti kada Menalo je napustio igru uz bolnu grimasu na licu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U 88. minuti je Petar Bočkaj mogao i do četvrtog pogotka za Modre, prošao je kroz sredinu, šutirao s 12-ak metara, ali njegovu ljevicu osujetio je vratar Kolovrat. Dario Špikić pucao je visoko preko vrata u posljednjoj minuti što je ujedno bio i posljednji događaj vrijedan pažnje prije nego li je sudac Bel pokazao kraj dvoboja.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

DEBI BRKLJAČE I GURLICE

Dva igrača iz istog podneblja upisala su debi za Dinamo u Kup susretu sa Splitom. Park mladeži pamtit će Benkovčanin Marko Brkljača i njegov 19-godišnji vršnjak, Zadranin Jakov Gurlica. Veznjak Brkljača je igrao od prve minute u tandemu s Mišićem, a Gurlica je ušao umjesto Menala također zauzevši mjesto u sredini za posljednjih 15 minuta.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE Dinamo je izborio četvrtinu finala Kupa 3:1 pobjedom na gostovanju kod Splita!

83‘ - Split pokušava stvoriti opasnost posljednjih minuta, ali uglavnom brzo ostaje bez lopte. Djeluje kao da obje strane čekaju kraj ogleda.

78‘ - Jakov Gurlica debitirat će za Dinamo na mjestu Menala, a i Vojnović na kraju izlazi iz igre. Očito je sudar i na njemu ostavio posljedice. Na vrata Splita će Kolovrat. Izlazi i Tarabarić, ulazi Sučić.

76‘ - Menalo i Vojnović ustali su s travnjaka. S vratarom je sve u redu, ali Menalo će, čini se, izaći iz igre.

73‘ - Još jedan nezgodan sudar Menala i Vojnovića... U prvom poluvremenu liječnici su morali izaći na teren, sada ponovno gledamo te slike. Vojnović je u skoku na loptu "nokautirao" Menala, no čini se da je i vratar pokupio nezgodan udarac u sudaru. Obojica leže na travnjaku.

image

Josip Šutalo.

TOM DUBRAVEC Cropix

70 - Menalo je udarcem s distance prekinuo monotoniju. Vratar domaćina dobro je reagirao na nisku loptu, ostaje 3:1.

63‘ - Ožegović izlzazi iz igre zbog naizgled manje ozljede, na terenu je Josip Balić.

image

Navijači Dinama u Parku mladeži.

ANTE CIZMIC Cropix

62‘ - Bez većih šansi u posljednjim minutama. Dinamo kontrolira loptu i mirno održava vodstvo.

55‘ - Prva zamjena kod domaćina! Iz igre izlazi Petrović, a ulazi Radan.

54‘ - GOL! Šutalo zabija za 3:1 Dinama! Bočkaj je ubacio iz slobodnog udarca, a Theophile spustio za Šutala na drugoj vratnici, a stoper mirno gura loptu u poluprazan gol.

51‘ - Ljubičić je poslao opasnu loptu prema Baturini, ali domaći stoperi stigli su ju poslati u korner prije opasnosti pred vratarom Vojnovićem.

50‘ - Dinamo plete mrežu oko 16-erca domaćina, ali bez poteza koji bi gurnuo nekog od Modrih u dobru priliku.

image

Leo Andrić i Kevin Theophile Catherine.

ANTE CIZMIC Cropix

46‘ - Počinje drugo poluvrijeme, može li četvrtoligaš do senzacije? Iz redova Dinama igru napuštaju Drmić i Brkljača, a na travnjak će Škipić i Baturina.


45+2‘ - Završilo je prvo poluvrijeme na Parku mladeži. Dinamo protiv Splita vodi 2:1, ali četvrtoligaš zaostaje svega jedan gol, što im daje nadu za potpuni povratak u drugom poluvremenu.

43‘ - Imao je sada Drmić priliku zabiti i treći gol na utakmici, ali njegov udarac malo iskosa s desne strane s nekih 12, 13 metara odlazi pokraj gola.

36‘ - Dva vezana pokušaja Dinama pred golom Splita, prvo je pucao Drmić, pa Menalo, ali rezultat ostaje 2:1 za Modre.

31‘ - GOL! Park mladeži je na nogama, Split je uspio smanjiti prednost Dinama, zabio je Babić nakon ubacivanja s desne strane, a Zagorac je na vratima bio nemoćan.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

26‘ - Teški sudar Vojnovića i Menala i liječnici su morali utrčati na teren nakon neopreznog starta Dinamovog ofenzivca. Utakmica je kratko prekinuta, ali vratar Splita uspio se brzo oporaviti od udarca.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

24‘ - Dinamo je sada imao priliku za vodstvo 3:0 preko Menala koji je lijepo probio po desnoj strani, ali na kraju je Vojnović uspio sačuvati svoja vrata od novog pogotka.

19‘ - GOL! Dinamo je zabio i drugi gol, opet je strijelac Drmić, ovoga puta sjajno mu je asistirao Petković. Mogao je Petković i sam pucati, ali nesebično se odlučio na dodavanje i drugi put u sedam minuta matirao Vojnovića.

image
ANTE CIZMIC Cropix

18‘ - Nakon postignutog gola Dinamo preuzima kontrolu nad posjedom lopte i sredinu terena.

12‘ - GOL! Drmić je zabio sjajnu golčinu. Pucao je s vrha šesnaesterca i pronašao same rašlje nemoćnog Vojnovića.

11‘ - Igra se otvoreno, sada su se zaredale nove dvije prilike u dva napada, ali gola zasad nema.

image
ANTE CIZMIC Cropix

6‘ - Dinamova dosad najbolja prilika na utakmici. Probio je Menalo po lijevom boku, odlučio se za udarac, umjesto dodavanje Petkoviću u sredini, ali lopta odlazi pokraj gola.

image

Krešimir Antolić

TOM DUBRAVEC Cropix

2‘ - Kakva prilika za Split na samome startu. Sjajno je prošao Ožegović, zavarao Ljubičića, pa Theophilea, ali nije imao koncentracije za kvalitetan šut. Prava šteta, bio bi to sjajan pogodak.

image

Stipe Pletikosa

TOM DUBRAVEC Cropix
image

Slaven Žužul

TOM DUBRAVEC Cropix

1‘ - Počela je utakmica u Parku mladeži.

13.30 - Poznati su sastavi za ogled osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između RNK Splita i Dinama. Trener Modrih Ante Čačić promiješao je sastav, ali na kraju se odlučio za vrlo jaku momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 23:11