Arijan Ademi, Tim Matavž

 

 DAMIR KRAJAC Cropix
SLIJEDE PROMJENE

HNL prvoligaš sprema temeljno provjetravanje svlačionice, bivši reprezentativac sigurno odlazi

Iako je najbolji strijelac kluba s pet golova, Tim Matavž nije igrao zadnjih nekoliko utakmica
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. svibanj 2024. 06:01

Kako motivirati igrače za posljednja četiri kola da barem pokušaju osvojiti šesto mjesto? To je možda i glavno pitanje za trenera Gorice Rajka Vidovića, koji je bio gorko razočaran onim što mu je momčad pokazala u porazu od Osijeka 0:3. Bila je to partija ispod svih kriterija, a tek sitno opravdanje može biti pomlađivanje kadra kojem će Vidović pristupiti u završnici sezone.

No, nisu na testu samo mladi igrači čije seniorske karijere su tek na početku, već i svi ostali jer na kraju sezone Vidović i sportski direktor Mario Brkljača spremaju temeljno provjetravanje svlačionice i izgradnju uvelike nove i drugačije momčadi za sljedeću sezonu. Desetorici igrača ističu ugovori i posudbe, a izuzetno bitan klupski cilj je i napraviti barem dva ili tri transfera s kojima bi se popunila blagajna.

Zanimljivo će biti ljeto u turopoljskom klubu, a jedan od onih koji sigurno odlazi je bivši slovenski reprezentativac Tim Matavž. Iako je najbolji strijelac kluba s pet golova, on nije igrao zadnjih nekoliko utakmica. Službeni razlog je ozljeda zadnje lože, ali postoji i onaj drugi o kojem se javno ne govori, a to su njegovi obiteljski problemi. O njima su više pisali slovenski mediji, Matavž se razvodi od supruge, ali bilo je tu izgleda i dodatnih problema s kojima je posla imala i slovenska policija.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U Gorici su stoga očito procijenili da je najbolje sezonu privesti kraju bez Matavža. Tko zna u kakvom je psihološkom stanju, a orijentacija je ionako na mlađe snage, tako da je 35-godišnji napadač najvjerojatnije odigrao što je imao u Turopolju. Došao je u zimu 2023. kada se spremala bitka za ostanak, imao je određeni doprinos, ali nije to bilo ni blizu onoga što je Matavž pružao u najboljim danima, dok je harao u nizozemskim klubovima Groningenu, PSV-u i Vitesseu. U ovoj sezoni bio je nešto bolji, ali od siječnja sve je krenulo naopako za njega i klub i više se nije dalo ispraviti.

U subotu Gorica ide na svoje pretposljednje gostovanje u aktualnom prvenstvu, igrat će kod Slavena Belupa u Koprivnici, a pobjedom bi se vratila na šesto mjesto barem na jedan dan, s obzirom na to da Varaždin u nedjelju igra u Splitu protiv Hajduka. Trenera Vidovića najviše će razveseliti povratak u sastav Josipa Mitrovića, koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona. U teškom proljetnoj crnini igre Turopoljaca, Mitrović je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka, imao je dobrih poteza i partitura, ali najčešće ga suigrači nisu pratili. I njegov cilj je pokušati ovoga ljeta napraviti dobar transfer, ima za njega interesa, te će sigurno vrlo motivirano odigrati do kraja sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:02