Roy Ferenčina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PORAZ OSTAVIO REPOVE

Nakon ispadanja u Kupu stižu sankcije: ‘Ne znam kad će više igrati oni koji su danas nastupili‘

Ove su dvije momčadi prije dva tjedna remizirale u HNL-u, ali u Kupu je sav plijen pripao Rudešu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 31. listopad 2023. 18:33

Toni Golem upisao je drugu pobjedu za kormilom Rudeša. Zagrepčani su u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa slavili na domaćem terenu protiv Slaven Belupa rezultatom 3:1.

- Mislim da je bila zaslužena pobjeda. Dobra energija od samog početka, dosta igrača sam izrotirao, osam njih nije počelo utakmicu protiv Varaždina. Jednostavno opet se obistinilo ono što sam rekao, sve je to mala razlika. Igrali smo odličnu utakmicu, pravu natjecateljsku. Dobili jednog pravog protivnika, na domaćem terenu i prošli dalje u SuperSport Hrvatskom kupu - komentirao je Golem.

Ova dva sastava igrala su međusobno pretprošlo kolo Hrvatske nogometne lige, tada u Koprivnici bez pogodaka. Ostaje li "žal" što tada nije bila pobjeda, prva u prvenstvu, a da se kompenziralo recimo slabijim rezultatom u Kupu?

- To što je bilo, bilo je, idemo dalje. Ima u Hrvatskoj nogometnoj ligi još dosta kola. Ja mislim da ako ovako nastavimo dalje raditi da ćemo biti ozbiljan konkurent za ostanak u domaćoj nogometnoj eliti - zaključio je 41- godišnji strateg.

Roy Ferenčina s druge strane, nije bio zadovoljan predstavom svojim nogometaša na zapadu Zagreba, ali napominje kako je prvenstvo ipak prioritet njegove momčadi.

- Zaslužena pobjeda Rudeša, zabili su ipak tri pogotka. Što se nas tiče, ljut sam na svoje igrače, na svoju ekipu. Ali opet, svima sam dao priliku, nisu izašli najbolji. Neke sam poštedio današnje utakmice, ali toga u profesionalnom nogometu nema, moraju igrati najbolji. Evo, ja sam tu zakazao. Mogu reći da ovi koju su igrali protiv Rudeša, ne znam kad će više igrati. Ne bih mijenjao ovaj rezultat za negativniji u HNL-u. Prvenstvo je prioritet, naravno bitan je i Kup, ali pitanje je što bi u završnici mogli napraviti. Prvenstvo je ipak broj jedan - rekao je Ferenčina.

Linker
08. svibanj 2024 03:57