TOM DUBRAVEC Cropix
PROMJENA PLANA

‘Psi na zadatku‘ istisnuli Hajduk, ništa od povratka navijača na Poljud na državnoj TV

Prema rasporedu za nedjelju stoji prijenos utakmice s Rujevice, dok Hajduka i Varaždina nema
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 11:29

Na službenim stranicama SuperSport HNL-a stajalo je kako će utakmicu 33. kola između Hajduka i Varaždina navijači moći pratiti i na drugom programu naše nacionalne televizije. I dalje tako stoji u službenoj najavi kola, piše Slobodna Dalmacija.

‘Hajduk - Varaždin, Split – Gradski stadion Poljud, Nedjelja, 05.05. u. 17.00, MAXSPORT 1, HRT 2‘, stoji u ‘raspisu‘ kola.

No, u najavnom tekstu na stranici HRT-a priča je drugačija.

‘Nakon što je Dinamo preuzeo vodstvo HNL-a zbog prvog poraza Rijeke u dva mjeseca, HNK Rijeka rasprodao je svoj stadion za derbi s Dinamom u sklopu 33. kola HNL-a. Rijeka je svaki susret ove polusezone na Rujevici rasprodala, tako da će momčad Željka Sopića imati ponovno podršku 8000 svojih navijača na stadionu. Dinamo je ove sezone slavio dva puta u Maksimiru, a u jedinom dosadašnjem susretu na Rujevici bilo je 2-2. Dvije momčadi susrest će se i u finalu Kupa Hrvatske. Utakmicu možete pratiti i na Drugom programu HRT-a 5. svibnja s početkom u 19:30‘, piše u objavi teksta s naslovom ‘Rujevica odmah rasprodana za Dinamo‘.

Brzim pogledom prema raspredu na ‘drugom‘ za nedjelju stoji doista prijenos utakmice s Rujevice, dok Hajduka i Varaždina nema.

U terminu u 17 sati na rasporedu je...: ‘Psi na zadatku: Greta u potrazi za ekološkom ravnotežom, dokumentarna serija‘.

Objašnjenje smo potražili na HRT-u i dobili logičan odgovor:

‘Već je od ranije bilo planirano da Hrvatska radiotelevizija u ovome kolu prenosi utakmicu Rijeka - Dinamo.

Nismo odgovorni za objave na službenoj stranici SuperSport HNL-a, ali pretpostavljamo da je došlo do šuma u komunikaciji i da je uzet naš, u ovom dijelu prvenstva, uobičajeni termin - nedjelja 17 sati. Međutim, ovoga puta prilikom odluke o terminu prijenosa uzet je u obzir značaj i važnost utakmice, te je međusobnim dogovorom HRT i Max sporta odlučeno kako će prijenos biti u 19:30 sati.

Hajduk ponovno pratimo u 35. kolu, kada je na rasporedu utakmica Hajduk - Gorica‘, stoji u odgovoru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:18