CROPIX
NOVO ORUŽJE

KORNER JE ZA DINAMO - 'POLA GOLA' Brojke govore sve - Dinamovci nikad više nisu zabijali iz prekida igre

Lider od svojih 26 golova u 13 utakmica sezone čak 10 zabio iz prekida
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. rujan 2017. 00:47

Može se Dinamovoj igri pronaći zamjerki, a jasno je i da je puno toga dobroga prebrisao europski neuspjeh. Svaki pozitivni argument kritičar lagano odbaci podsjećanjem na Skënderbeu. Međutim, u jednoj stavci Dinamo definitivno napreduje u odnosu na prošlu i općenito prošle sezone; naime, ne pamtimo kad su Modri toliko golova zabili iz prekida. Računajući kaznene udarce, Dinamo je od svojih 26 golova u 13 utakmica ove sezone 10 zabio iz prekida. Tri su bila s bijele točke, sedam ih nije iz jedanaesteraca, od toga je čak šest iz kornera. Vjerujte, da sad duboko čeprkamo po statistici, našli bismo u bližoj povijesti čitave sezone u kojima Dinamovi nogometaši nisu zabili toliko nakon prekida, a pogotovo ne u prvih 13 utakmica, devet prvenstvenih.

Dakle, u Zaprešiću su stigla još dva pogotka nakon kornera. Prvi, doduše, ne direktno, Moro je pucao nakon odbijene lopte, drugi je zabio Doumbia glavom. Protiv Rudeša glavom je zabio Benković, kao i protiv Istre, protiv Oddsa Hodžić, u Rijeci je također prvi gol stigao poslije ubačaja iz kuta... Za korner se nekad znalo reći da je pola gola, ali kod Dinama to često nije bilo slučaj. Da ne idemo dalje u povijest, sjetit ćemo se prošle sezone. I beskonačnih i bezidejnih ubačaja iz kornera koji su češće donosili suparničke kontranapade nego Dinamov pogodak. Ponekad je novinarsko društvo u loži ironično komentiralo da suparnici spašavaju loptu da ne ode u aut, već je guraju u korner, znajući da je Dinamo otamo najmanje opasan.

Rad na treningu

Međutim, ove je sezone situacija za Modre puno bolja.

- Istina, dosta zabijamo iz prekida i nije slučajno. Baš i ne bih volio da se o tome piše, da ne otkrivamo sve suparnicima - uz osmijeh je kazao kapetan Domagoj Antolić.

Zašto baš on? Jer je upravo on jedan od najzaslužnijih za takve brojke. Naime, od sedam golova iz centaršuteva, iz kornera (6) i slobodnog udarca (1), on je ubacio četiri puta.

- Radimo na tome, uvijek prije utakmice izvodimo prekide, uglavnom su na terenu barem dvojica igrača koji su zaduženi za takve situacije, pa tko se u tom trenutku bolje osjeća... Imamo i nekoliko odličnih skakača, rezultat je svega toga da zabijamo toliko iz prekida.

Dakako, imati prekide kao oružje jest dobro, ali nije dobro ako to postane jedini način na koji momčad postiže golove.

- Ma, dobro je kad znaš da možeš zabiti, ajmo reći, lagane golove, iz prekida. Kažem, imamo jako dobre skakače, pa je time posao nas koji te prekide izborimo puno jednostavniji.

Ubojiti za sve

Osim Antolića, dvaput je ubacivač bio Fiolić, jednom Ćorić, a treba napomenuti da je Dinamo, osim tih pogodaka, još imao dosta prilika upravo iz takvih situacija. Pamtimo Gojakov, Fernandesov, Leškovićev... zicer, udarce glavom i nogom koji su završavali ili u vratnici ili su ih suparnički vratari uspijevali dohvatiti. U svakom slučaju, Modri su iznimno opasni iz prekida, a s obzirom na to da sad imaju još više vremena za trening i uigravanje, mogli bi u nadolazećim susretima biti još ubojitiji.

Nego, kad smo već razgovarali s kapetanom Antolićem, kakav je ukupni dojam nakon pobjede u Zaprešiću?

- Bilo je teško u tim uvjetima, ali mislim da smo odlično reagirali, da se na svima vidi promjena nabolje. Ne bih tu utakmicu zvao nekom prekretnicom, jer mi smo i dosad pobjeđivali, međutim očito je da rastemo iz utakmice u utakmice i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti samo još bolji. Poslije susreta smo otišli i na team-building, bilo je lijepo. Iz te smo zaprešićke utakmice, ukupno, izašli još jači nego prije - zaključio je Antolić.

DINAMOVIH DESET GOLOVA IZ PREKIDA

Dinamo - Istra 2:0

⊲ korner - Ćorić ubacio, Benković zabio glavom

Dinamo - Cibalia 4:0

⊲ jedanaesterac - Hodžić strijelac

Dinamo - Odds 2:1

⊲ korner - Antolić ubacio, Hodžić zabio glavom

Rijeka - Dinamo 0:2

⊲ korner - Antolić ubacio, Fernandes zabio nogom

⊲ jedanaesterac - Fernandes strijelac

Dinamo - Slaven Belupo 2:0

⊲ slobodan udarac - Fiolić ubacio, Rrahmani zabio glavom

Dinamo - Rudeš 3:2

⊲ jedanaesterac - Henriquez strijelac

⊲ korner - Fiolić ubacio, Benković zabio glavom

Inter - Dinamo 1:3

⊲ korner - Antolić ubacio, nakon odbijanca Soudani zabio nogom

⊲ korner - Antolić ubacio, Doumbia zabio glavom

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:32