Cropix
POVRATAK NA TEREN

MAKSIMIRSKI 'BIG BEN' BRUTALNO ISKREN 'Hajduk je više izgubio odlaskom Vlašića nego Dinamo odlaskom Fernandesa! Splićani su u većem hendikepu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2017. 12:03

Završena je, eto, ovotjedna Dinamova financijska priča u vezi s blokadom i neizvjesnom budućnosti. Čuli smo što misle svi odgovorni ljudi iz Maksimira, svatko od vas može složiti mozaik svojih promišljanja događaja u plavom klubu. Ma kako sve to završilo u bliskoj ili daljnjoj budućnosti, “show must go on”. Ipak, nastavlja se HNL, gdje su Modri na vodećoj poziciji. Što je za one koji modri klub gledaju kroz prizmu igara i rezultata, dakle sportskih dostignuća, svakako najvažnija činjenica.

Konačno, upravo su igre i rezultati ti koji Dinamu mogu osigurati budućnost i punu blagajnu, dakle oni su daleko najvažnija priča.

Za kraj ovog tjedna porazgovarali smo s Filipom Benkovićem, mladim stoperom kojeg bi, po svemu, trebala čekati uspješna karijera. Ima talent, svi treneri kažu da voli raditi, dakle, to bi onda trebalo biti to. Međutim, kad je on u pitanju, uvijek tu “vise” te nesretne ozljede, nećemo ponavljati koje sve jer o tome već svi sve znaju. Zato smo maksimirskog Big Bena odmah na startu pitali je li sad, konačno, zdrav.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Filip Benkovic, Josip Pivaric pozdravljaju navijace.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Sve je u redu, nema više ozljeda, vjerujem da je ta priča definitivno završena. Sad se napokon u potpunosti mogu posvetiti nogometu. Da, kad već pitate, iza mene je zaista teško razdoblje, ali vjerujem da je, konačno, svemu kraj. Zdrav sam i vjerujem da će tako biti i dalje - kazao nam je Filip na početku razgovora.

Nadali smo se se da ćemo u ovom razdoblju godine s Dinamovim igračima razgovarati o Europi, recimo prošle smo godine u ovo vrijeme razgovarali o Juventusu, Sevilli... Albanci su sve upropastili, pa sad, eto, razgovore vodimo o “temi Rudeš”. Naravno, ne pada nam napamet podcjenjivati društvo iz Rudeša, ali čisto za usporedbu. Dakle, upravo se protiv Rudeša Benković vratio nakon kratke stanke zbog sitne ozljede te postigao pogodak. Drugi ove sezone u pet utakmica koje je odigrao, zabio je još i Istri 1961. Špranca je ista: stigne na prekid i onda mrežu pogodi glavom. Vježba li to posebno na treninzima?

- Uvijek sam to radio. Još su u mlađim generacijama treneri inzistirali da odem na skok u prekidima te da tako najbolje iskoristim svoju visinu. Tako da mi je to ostalo i kad sam prešao u seniore. Ponekad je našim napadačima potrebna pomoć nas iz obrane.

Split, 061116.
Stadion Park mladezi.
Nogometna utakmica 15. kola MAXtv Prve lige, RNK Split - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Filip Benkovic. 
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Nemojte samo zaboraviti na obranu, Dinamo je protiv Rudeša primio dva pogotka, malo previše, zar ne? Kako biste vi ocijenili svoju igru nakon kratke stanke; zabili ste gol, ali gosti su kroz srce obrane, u kojem ste vi i Sigali, poentirali?

- Nisam ja tu da ocjenjujem, nego da igram najbolje što mogu. Nekad je dobro, nekad manje dobro, ali tako to biva u nogometu. Ne želim da zvuči ako demagogija, ali na meni je da svakim treningom i utakmicom budem bolji.

Ipak, jeste li razmišljali o tome koliko bi Dinamo mogao bježati svojim prvim suparnicima nakon ovog kola, nakon prve četvrtine prvenstva?

- Znate koji je scenarij idealan? To je onaj u kojem mi stalno pobjeđujemo i uzimamo sve bodove do kraja! Neka se drugi raspodjele kako god hoće. Ne trebamo se zamarati drugima, pratiti tuđe rezultate, kombinirati s bodovima... Moramo raditi na sebi i pobjeđivati pa će onda svi drugi i sve drugo ulaziti u rubriku “nebitno”!

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Dinamo je ostao bez jednog od najbolji napadača, Juniora Fernandesa, a jedan od vaših najvećih konkurenata za naslov, splitski Hajduk, bez Nikole Vlašića, vašeg suigrača u reprezentaciji U-21. Tko je više izgubio?

- Hajduk je više izgubio odlaskom Vlašića nego Dinamo odlaskom Fernandesa! Splićani su u većem hendikepu jer je Vlašić nenadoknadiv za tu momčad. Mi Fernandesov odlazak možemo pokriti kvalitetnim igračima koje imamo u svlačionici - zaključio je Benković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 19:18