Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
VELIKE NAJAVE

LOKOMOTIVA OSOKOLJENA SJAJNIM REZULTATOM PROTIV ŠVEDSKOG PRVAKA 'Razmišljamo o četvrtom mjestu, pokušat ćemo se umješati'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. lipanj 2017. 23:44

Zgodan su rezultat Lokosi autorizirali u Švedskoj. Dečki Marija Tokića odigrali su 1:1 s Malmöom, prvacima Švedske koji igraju kvalifikacije za Ligu prvaka, a trenutačno su opet prvi u tamošnjem prvenstvu. Naravno, ne trebaju se izvlačiti neki posebni zaključci iz prijateljskih ogleda, ali i - mogu. Jer Malmö je u natjecateljskoj formi, u punom ritmu, dok su Lokosi tek na pripremama. Dakle, može se zaključiti da je društvo s Kajzerice već sada na pravom kolosijeku, te da optimistične najave koje stižu iz kluba pred početak prvenstva nisu bez pokrića.

- Je, bilo je odlično u Švedskoj, svi smo zadovoljni. Malmoö je dosta dobar, spremni su za nastavak svog prvenstva, mnogu su svježiji od nas, spremniji, ali mi smo super odgovorili takvoj momčadi - kaže trener Tokić.

Zadovoljan Kolarom

Kaže nam mladi stručnjak da je manje-više zadovoljan prezentacijom svih, ali je istakao poseban doprinos Šunjića, Majstorovića, Majera, Kolara i Karačića.

- Najteži dio priprema je iza nas, noge su još malo olovne, ali dečki su sve odradili na visokoj razini, mislim da smo već sad napravili lagani korak prema naprijed u odnosu na proljeće koje je bilo dobro.

Lokosi su ostali bez trojice igrača, Rrahmani je u Dinamu, Grezda i Bočkaj u Osijeku...

- Nedostaje nam krilni napadač! I mogu kazati da na lijevom boku još imamo malo problema, nadamo se da ćemo dolaskom Muse zatvoriti i tu lijevu stranu. Onako iskreno, Grezda će nam svakako nedostajati, a Radonjić još uvijek nije pravi. Ali kod njega se vidi napredak iz dana u dan. Naravno, imao je dugu stanku, to se mora osjetiti. Polako ga, da tako kažem vraćamo, do sada smo jako zadovoljni njegovim primarno tjelesnim povratkom. Očekujemo da će do početka prvenstva Radonjić biti na razini na kojoj ga želimo vidjeti.

Kad se radi o mogućem dolasku nekog novog igrača, primarno da toj poziciji krilnog napadača za sada nema ništa što bi se moglo nazvati “vrućim”. Ali direktor Božidar Šikić je u akciji, traži najbolja rješenja, a znamo da kad Šikić krene u potragu ona uglavnom završi uspješno.

- Netko će se sigurno pojaviti... Zadovoljni smo zbog povratka Kolara, on je dosadašnje utakmice odigrao na poziciji krilnog napadača. Pokazao se kao dobro rješenje, ali sigurno trebamo još jednog igrača na toj poziciji.

Fali nam iskustvo

Inače, iz Lokomotive u posljednje vrijeme zaista stižu vedri tonovi, optimizam bubri poput kvasca. Recimo, Božidar Šikić nam je kazao kako Lokosi pucaju na drugo mjesto sljedeće sezone, mladi Luka Ivanušec da se mogu uključiti u borbu s “velikom četvorkom”, Rijekom, Dinamom, Hajdukom i Osijekom...

Stvaraju li takve izjave pritisak na trenera Tokića?

- Mi smo prije svega - realni. Znamo da je ova “velika četvorka”, kako je sada svi zovu, investirala mnogo više od nas. Imaju mnogo više iskusnih igrača nego mi. Oni su u svakom slučaju u prednosti. Međutim, mi se ne želimo zadovoljiti nekakvom sredinom, prosječnošću. Pokušat ćemo našu mladost i potencijal koji imamo pretvoriti u dobar rezultat. Ako smo prošle sezone bili peti,. Nama se jako nedostajati Rrahmani i Grezda, kao i Karimi koji je bio dobar proljetos, koji je dao svoj doprinos dobrom rezultatu. Dakle, svakako ćemo se pokušati umiješati u borbu za četvrtu poziciju. No, to nam nije imperativ! Iz razloga što su realno Rijeka, Dinamo, Hajduk i Osijek bolje momčadi od nas, a nama fali iskustvo. Međutim, naša poletnost, potencijal i disciplina u igri koju smo imali ovoga proljeća daju nam pravo da razmišljamo o borbi za četvrto mjesto. Tako da ni ja, ni mi u klubu nemamo pritisak.

Već u prvom kolu idućeg prvenstva, Lokomotiva dočekuje - Hajduk!

- Pa da, poslastica stiže već u prvom kolu! Hajduk je favorit u toj utakmici, ali mi ćemo se postaviti kao u posljednje dvije utakmice prošlog prvenstva koje su završile neodlučeno, 0:0 i 1:1. Možda smo u jednoj od te dvije utakmice čak zaslužili i pobjedu. Dakle, Hajduku ćemo svakako na startu prvenstva pokušati dati do znanja da, bez obzira što su favoriti, imamo kvalitetu za ostvarenje pozitivnog rezultata - zaključio je Tokić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:49