Foto: Damir Krajac / CROPIX
MLADA ZVIJEZDA NA ODLASKU

MAKSIMIRSKA PRIČA BEZ HAPPY ENDA Najveći Dinamov dragulj razočaran statusom: Nezadovolji Ćorić već ovog ljeta napušta Modre

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2017. 11:44

Problem, zapravo, nikad nije riješen, odnosno stalno to nezadovoljstvo i napetost isplivavaju na površinu. Sjećamo se natezanja prije no što je Ante Ćorić (20) potpisao ugovor, pa posebnih press-konferencija kad nije imao ‘dovoljnu’ minutažu, pa kukanja po društvenim mrežama kad ga je Željko Sopić za dvoboj s Juventusom u Ligi prvaka poslao na tribinu.

U međuvremenu, Ćorić jest potpisao ugovor, čak ga i produljio, ali to je ‘samo’ papir, sve je ostalo isto. Ćorić, slažu se svi, nije napredovao kako se očekivalo, iz više razloga, dakako. Ovog proljeća prvo je žrtvovan zbog dolaska Sammira, trpio je na neprirodnoj mu poziciji, a sad je, eto, i jedna od važnih točaka Petevljeva ‘new deala’. I ispada da je za sve loše najveći krivac baš - Ante Ćorić. Što sigurno nije točno. Ne mora Ćorić ništa reći, znamo da nije zadovoljan statusom i trenerovim packama, svima je jasno da je sve manje mjesta i vremena za rasplamsavanje ljubavi između Ćorića i Dinama.

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: slavlje GNK Dinamo nakon prvog gola, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Naravno, trener Petev ima pravo i na to da Ćorića stavi na klupu pa i na tribinu, da pokuša na taj način dodatno ga motivirati i natjerati da izbori mjesto u sastavu. Pa, tko ne bi u momčadi volio imati pravog Ćorića, pogotovo u situaciji kad je u svlačionice manjak klase? Jasno je kao dan da za ‘slučaj Ćorić’ nisu samo krivi svi drugi, očito je da je i on sam utjecao na svoj status, Petev nije prvi trener koji je nezadovoljan Ćorićem, a to valjda isto nešto govori.

Tom Dubravec / Hanza Media
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Ljeto će, dakle, dati konačan odgovor, Ćorić i klub tada će, vrlo vjerojatno, prihvatiti neku od ponuda iz inozemstva, bio bi to logičan i očekivan rasplet. Trenutno se čini da postoji tek jedan upitnik, hoće li iz Dinama s klupe za pričuve ili će do kraja sezone uspjeti uhvatiti formu, vratiti trenerovo povjerenje, poboljšati dojam i statistiku. Kažemo, nije Ćorić jedini kriv zato što sad ima loš status, ali, svakako, i on sam može puno pridonijeti da se situacija promijeni. Ne vrijedi plakati i isijavati nezadovoljstvo, treba ‘dodati gas’ i napraviti nešto konkretno na terenu. Ima još prilike i vremena postati junak, Ante Ćorić prevelik je talent, bila bi šteta da Maksimir napusti kroz sporedni izlaz.

OPŠIRNIJE POČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 02:27