CROPIX
GUBE MJESTO U MOMČADI

MAKSIMIRSKA SITUACIJA KAKVU DANAŠNJI NOGOMET NE PAMTI Dinamo pod hitno želi prodati i kapetana i dokapetana, a najviše bi problema mogao imati Čačić

DINAMO Klub iz Maksimira očito je jedan od onih rijetkih koji se istodobno žele ‘riješiti’ kapetana i dokapetana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2017. 13:36

Gotovo da nema dana a da netko od navijača ili simpatizera Dinama ne pošalje neku SMS poruku ili se javi na društvenim mrežama s pitanjem “što će biti s Domagojem Antolićem i Josipom Pivarićem”.

Budući da se još od kraja prošle sezone špekuliralo kako će taj dvojac napraviti inozemni transfer, nismo se previše bavili tom temom, jer smo bili uvjereni da će do transfera zaista i doći, te da ćemo onda prostor posvetiti toj priči. Međutim, vrijeme prolazi, završile su i pripreme, startalo je prvenstvo, a od najavljivanih transfera zasad ništa. Jasno, prijelazni rok traje do 31. kolovoza, ima još dosta vremena, konačno, često se transferi znaju događati baš u smiraj “mercata”.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Zašto je ta priča o ta dva Dinamova igrača posebno intrigantna, što dokazuje i zanimanje javnosti kojoj je u fokusu zagrebački klub? Dinamo je vjerojatno jedan od rijetkih klubova koji želi zgotoviti odlazne transfere s kapetanom i dokapetanom! Antolić je kapetan, Pivarić dokapetan.... Pivarić je stalni hrvatski reprezentativac, Antolić je bio povremeni...

Obojica su trenutačno u zapravo, dosta neugodnoj situaciji uz dodatak da je u kudikamo boljoj ipak Domagoj Antolić. Naime, Josip Pivarić u ovom trenutku nema mjesto u momčadi! Dinamo je na poziciju lijevog bočnog doveo Čeha Jana Lecjaksa, koji je sigurni član udarnih jedanaest, sasvim logično trener Mario Cvitanović neće ulaziti u nikakve pretumbacije ili kompromise.

Na slovenskim pripremama bivši trener Petev je Pivarića gurao na poziciju zadnjeg veznog, ali naravno da to nije opcija, radilo se o čistoj kozmetici kako bi igrač dobio adekvatnu minutažu. Dakle, sad dolazimo do jedne poprilično paradoksalne situacije u kojoj standardni reprezentativac Vatrenih, čovjek kojeg Ante Čačić koristi na lijevom boku nema mjesta u momčadi Dinama!?

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Na fotografiji: Domagoj Antolic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

Tu se stvara i problem za nacionalnu vrstu pred rujanski nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kako će Ante Čačić zvati Pivarića ako čovjek ne igra? I da ga pozove, kako bi Pivarić mogao igrati ako ne bude igrao u klubu, bio bi to potez prepun rizika u možda i odlučnim ogledima Vatrenih.

Kad u Maksimiru pitate kako stoje stvari s Pivarićem, nikako ne nalazite odgovor. Uglavnom se sve završava onom toliko poznatom rečenicom “čekamo adekvatnu ponudu”. Prije neki dan objelodanili smo informaciju da Josip ima ponudu iz Turske, ali kada smo tu vijest željeli malo više konkretizirati, dobili smo odgovor “to je sve još na dugom štapu”.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:47