Bozidar Vukicevic / Hanza Media / Hanza Media
JAKA KONKURENCIJA

PRIVILEGIJA KOJU IMAJU RIJETKI Ako Carrillo može odmarati petoricu i svejedno osvojiti Maksimir to je dokaz da Hajduk ove sezone ima strašnu momčad

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. srpanj 2017. 23:31

Prije sedam godina na pripremama na Pohorju zavapio je Ćiro Blažević s klupe Shangai Shenhue.

- Pa kakva vam je prva momčad kada druga igra ovako dobro!?

Hajduk je s Ćirinim Kinezima odigrao remi (1.1) bez glavnih vedeta, a sedam godina poslije rečenicu brončanog Ćire mogli bismo staviti u naslov nakon pobjede Bijelih u Maksimiru. Lokomotivu su izbacili s kolosijeka bez Futacsa, Vlašića, Savvasa, Memolle i Tudora, bez pet igrača iz startne postave koja je krenula kontra Levskog.

Što nam sugerira pobjeda Hajduka na otvaranju sezone? Da Bijeli imaju širok i kvalitetan kadar, jer momčad u kojoj je jedan klasan napadač poput Ohandze pričuva, svakako mora biti bitan “faktor” u domaćem okviru. Za Europu će se potvrđivati ovog ljeta, ali za HNL je jasno da Carrillo ima jaku momčad na raspolaganju. Momčad koja ove sezone ne smije dopustiti luksuz ispuštanja bodova na utakmicama sa suparnicima izvan trojke konkurenata, a to su Rijeka, Dinamo i Osijek.

Carrillo
Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media

Hajduk je prošle godine dvaput s Lokomotivom igrao remi, istim ishodima gubio je dragocjene bodove na gostovanjima protiv Istre, Intera i Splita, upisao poraz protiv Belupa...

Današnji kadar nema takav kredit, jer uvjerljiv start u prvenstvo jasno govori kakva je snaga, ali i ambicija Hajduka. Jasno, puno će raspoloženje u momčadi ovisiti o europskom rezultatu, no razvidno je da Hajduk na dispoziciji ima ekipu koja će sigurno biti konkurentnija u borbi za naslov.

Nećemo kazati da su Bijeli u šampionskoj formi, jer primjerice prošlog ljeta su u prvenstvo krenuli sa tri pobjede, pa su dobili “četvorku” od Dinama na Poljudu. Prvenstvo je tek krenulo, ali način na koji je Hajduk prošao Maksimirom uvjerljivo svladavši Lokomotivu uz odmor petorice standardnih prvotimaca, sugerira da bi Carrillo i njegova momčad mogli ove sezone zaista biti “važan faktor”.

No, pobjeda u Maksimiru potvrdu traži već u četvrtak u Sofiji, ali nije loše spomenuti ni Bröndby. Koliko je Hajduk prošle nedjelje bio dominantan u Zagrebu, toliko je Bröndby u danskom okviru bio uvjerljiv kontra jakog Midtyllanda (4:0).

Moćno izgleda Bröndby, zato hajdukovci nemaju vremena za plovidbu na “oblaku slave”. Od nedjelje navečer mislima su već u Sofiji, a večeras će Sofiju osjetiti i pod nogama. Čarter let iz splitske zračne luke prema glavnom gradu Bugarske polijeće u utorak u 20.00 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:57