GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POGLED IZ VESLAČKE

Medić je valjda jedini trener u povijesti koji je preživio pad iz prve u četvrtu ligu i zadržao posao!

Nekoć prvak, danas četvrtoligaš, samo kod šačice Purgera nije pao u zaborav! Kamp nije erozirao...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. ožujak 2021. 22:39

Ima još zagrebaša, ma koliko ih bilo malo, nisu se svi navijači Pjesnika predali. Posrnuće nekadašnjeg prvaka na najniže razine klupske povijesti i deložacija sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici, gdje je ostao bez koncesije, bacila je klub na margine. Danas će reći da im Grad već dvije godine nije uplatio ni kunu, a ne čudi da su nakon svega što je Dražen Medić napravio pristaše Zagreba tek oni rijetki okorjeli Purgeri. Ne računajući roditelje i menadžere igrača...

No, unatoč epidemiološkim zabranama dolaska na utakmice, najmanje stotinu ljudi natiskalo se iza gola na južnoj strani kampa u veslačkoj, odakle su se čuli povici: “Idemo Zagrebe, možete vi to“.

Iako se danas u Zagrebellu strepi kad dođu Straža i Ravnice, kamoli Lukavec, i premda je bilo nerealno očekivati bilo što od momčadi koju i dalje vodi Dražen Medić, držali su nulu do 58. minute. Medić je valjda jedini trener u povijesti nogometa koji je preživio pad iz prve u četvrtu ligu i zadržao posao, što je manje čudno kad se zna da o tome odlučuje predsjednik - Dražen Medić. S nekoliko prijatelja momčadi drži klub, daje igračima po par tisuća kuna te i dalje egzistira u Zagrebellu, koji je svojedobno napravljen za daleko veće priče u režiji preminulog gradonačelnika Milana Bandića. Za kojeg je, kao i za šampionskog trenera Zagreba Zlatka Kranjčara, jučer upriličena minuta šutnje.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Na utakmici igranoj službeno bez gledatelja okupilo se tristotinjak promatrača, većina iza ograde. Mnoge je zagolicao Hajduk nakon pobjede u Rijeci, ali neke i dalje Zagreb.
Kamp u Veslačkoj je održavan i to je valjda jedino što nije eroziralo u Zagrebovoj priči, ako mu ga jednog dana ne uzmu, o čemu je već bilo riječi. I Hajduk su, kao i sve ostale rivale, dočekale s razglasa riječi pokojnog pape Ivana Pavla II., što je još jedna specifičnost ove neobične priče Pjesnika.

Hajduk se u prvom poluvremenu šetao, potom dao gas, Marko Livaja je demonstrirao klasu koja pravi razliku i Splićani su sve uvjerljivo riješili.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Valdas Nikoličius ponovno su se uvjerili kakvo su pojačanje dobili u Livaji. Jakobušić je sretno cupkao nakon ogleda kraj terena u razgovoru s klupskim kolegama, ali Livaja je skup igrač i Hajduk će morati naći bogatog sponzora ili investitora želi li ga imati i sljedeće sezone. Što se ovog časa čini vrlo malo vjerojatnim...
Zagreb ostaje u svojem jadu četvrte lige s malo nade u bolje sutra i kritizirati ga danas izgleda kao “šamaranje mrtvog magarca”, a Hajduk daje ozbiljne znakove napretka. U Kupu ga sad čeka pravo iskušenje kod Gorice, to mu je nastavak borbe za trofej, a ujedno i Europu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 13:27