Dražen Medić
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
NEMILE SCENE

Dva penala i dva crvena protiv njega: Kontroverzni gazda Zagreba izazvao urnebes na kraju utakmice!

Kada su svi očekivali posljednji zvižduk, klupa gostiju je eksplodirala. Krenule su uvrede...
Piše: T. PelinObjavljeno: 28. ožujak 2021. 17:25

MOSLAVINA - ZAGREB 2:2

KUTINA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Sopić (Samobor). Pomoćnici: Milaković (Hrastina) i Rešetar (Samobor). STRIJELCI: 0:1 - Kižlin (45), 1:1 - Batarelo (75 - 11m), 2:1 - Batarelo (80 - 11m), 2:2 - Kižlin (83).

MOSLAVINA: Ilinić, Šenija (od 64. Bača), Cvrtila (od 80. Magdić), Batarelo, Lončarević (od 65. Slekovac), Barišić, Kovačević, Rekavić (od 65. Cerovečki), Lončar, Škurla, Vlajsović (od 72. Korica), Trener: Zoran Buinac.

ZAGREB: Gašparić, Čavala, Strunje, K. Regović, A. Regović, Kižlin, F. Medić, Ćavar, Dominković, Vinčić (od 66. Šarić), L. Medić, Trener: Dražen Medić

CRVENI KARTONI: Dražen Medić (90+3 - nasilno ponašanje), Sandro Kižlin (90+3 - vrijeđanje).

Ništa nije dalo naslutiti nemile scene koje su se događale u sudačkoj nadoknadi ove inače vrlo dobre utakmice. Teško je i reći što se zapravo dogodilo jer događaji na terenu su išli prema svom logičnom završetku, a kada su svi očekivali posljednji zvižduk, klupa gostiju je eksplodirala. Krenule su uvrede na račun sudaca, prvo od trenera Medića, a zatim i pojedinih igrača Zagreba, pa se sve završilo vrlo ružno, na rubu tučnjave.

U susret je bolje krenula Moslavina i Vlajsović je u 10. minuti odlično pucao s ruba kaznenog prostora, ali je vratar gostiju Gašparić još bolje obranio. Vlajsović ubrzo prijeti i iz slobodnjaka, zamalo preko grede, a Zagreb je bezopasan sve do 18. minute kada Kižlin prvi put probija bok i izlazi sam pred Ilinića, koji brani njegov šut. U 33. minuti u odličnoj je šansi i Lovro Medić, ali loše puca nakon povratne lopte.

I onda u smiraj prvog poluvremena nakon ubačaja rukom iz auta, obrana Moslavine katastrofalno reagira, Kižlin dolazi do lopte i pogađa za vodstvo Zagreba.

Dok trener Buinac nije napravio prve zamjene, Moslavina nije uspjela doći do izjednačenja, iako je Šenija imao dobru priliku za to. U 75. minuti Korica ulazi u kazneni prostor gostiju, čiji igrač neoprezno previsoko podiže nogu i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Četiri minute kasnije na polovinu gostujuće momčadi ispucana je visoka lopta, Ćavar je neodlučan, Cerovečki dolazi do nje i nakon toga je srušen. Još jednom je Batarelo siguran s bijele točke i Moslavina potpuno preokreće rezultat.

Zašto se tada domaća momčad nije koncentrirala na obranu veliko je pitanje, ali Frano Medić povukao je kontru u 83. minuti i odlično uposlio Kižlina, koji postiže svoj drugi pogodak za izjednačenje. Gosti su imali još jednu sjajnu priliku u sudačkoj nadoknadi, no nisu zabili i onda je krenuo urnebes. Na sreću, strasti su se nekako ipak smirile. Svatko je na kraju osvojio po bod, a žaliti za pobjedom mogu i jedni i drugi.

Linker
08. svibanj 2024 14:56