Drago Sopta / Cropix
CALELLO PUT MAINZA

Na Kovačića i Halilovića 'pucaju' i City i United, Englezi za mišljenje pitali i hajdukovce

To zanimanje traje već dvije godine, a društva iz Uniteda i Cityja obavila su već stotinjak razgovara s raznim hrvatskim nogometnim stručnjacima, pa i običnim promatračima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. rujan 2012. 12:40

Jučer se u Maksimiru odigravao pravi skautski show! Kažu u klubu da se ne sjećaju kad se toliko skauta službeno najavilo na neku Dinamovu utakmicu. Naši menadžerski izvori kažu da je to sasvim logično, jer utakmice Lige prvaka, elitnog klupskog nogometnog natjecanja, privlače ogroman broj zainteresiranih.

U Maksimirskoj 128 kazali su nam da su jučer u svečanim ložama bili predstavnici Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Arsenala, Chelseaja, Milana, Juventusa, Benfice, Šahtara, Lillea, Werdera. Borussije Dortmund, Bayerna, Schalkea, Malage, Levantea, Zenita, Ajaxa, PSG-a, Dynama Kijev...

Naravno, sve te skaute nisu zanimali samo igrači Dinama, nego i nogometaši Porta. Vjerojatno Portugalci više nego dinamovci.

Jedan pouzdani menadžerski izvor, koji dugo godina surađuje s maksimirskim klubom, kazao nam je kako su se skauti oba Manchestera posebno zanimali na Matea Kovačića i Alena Halilovića! To zanimanje traje već dvije godine, a društva iz Uniteda i Cityja obavila su već stotinjak razgovara s raznim hrvatskim nogometnim stručnjacima i promatračima. Dolaze u Zagreb i Hrvatsku nevezano s utakmicama Dinama, pa se stalno raspituju o mladim talentima, čak i kod običnih kibica. Menadžerski izvor tvrdi da su ove godine u srpnju bili i u Splitu, kod tamošnjih nogometnih stručnjaka raspitivali su se o Kovačiću i Haliloviću, a razgovarali su i s nekim trenerima mlađih dobnih kategorija Hajduka!? Valjda da vide što najžešći rivali misle o toj dvojici talentiranih igrača.

U međuvremenu, Adrian Calello (25) već bi ovog zimskog prijelaznog roka mogao završiti u Bundesligi! Na jučerašnjoj utakmici u Maksimiru Argentinca su gledali predstavnici Mainza. Bitno jest da ga nisu gledali prvi put, radilo se već o trećem opserviranju defenzivnog veznog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:29