Foto: Damir Krajac / CROPIX
PIŠE T. NIČOTA

ON BI BIO NAJVEĆE DINAMOVO POJAČANJE Modri šalju skaute na sve strane, ali na Maksimiru se nadaju poklonu iz Švicarske

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2016. 09:01

Svakoga dana više puta i na više strana nailazimo na isto pitanje: dobro, tko onda dolazi u Dinamo ako toliko igrači odlazi?

Postavljamo ga i mi gotovo svakodnevno u Maksimiru, ali ponekad umjesto odgovora dobijemo i protupitanje:

- A što vi mislite, koga bismo trebali dovesti?

Znaju u Dinamu načelno što traže, koje pozicije. Dakle, odu li oni koje stalno spominjemo (Pivarić, Soudani, Machado, Fernandes...), jasno je i da su to pozicije na kojima se traže igrači. Najviše na krilima, tu će trebati i dvojica, dakako, rasni strijelac već je odavno tema, kao i lijevi bek. Naime, ova je zima idealan za Pivarićev odlazak, ode li on, Dinamo bi svakako doveo nekoga barem njegova ranga. Kako smo čuli, jedan je od kandidata (bio) Alexander Büttner, Nizozemac koji je trenutno u moskovskom Dinamu i kojem na ljeto istječe ugovor. Igrao je i u Manchester Unitedu, igrao u Premiershipu i Ligi prvaka, dijelio je svlačionicu s Henriquezom, međutim dolaskom Van Gaala bio je među onima koji su morali otići.

U Rusiji mu ne cvjetaju ruže, ne igra puno, bio je i na posudbi u Anderlechtu. Naravno, nemojte misliti da će Büttner sigurno doći, da je blizu Dinamu, on je samo jedno od imena koja su iscurila u javnost i doista ne znamo hoće li se taj posao ostvariti. Je li on uopće pojačanje u ovom trenutku? Jasno, tu su uvijek i igrači iz HNL-a, poput Bočkaja ili Bradarića recimo, o kojima Modri razmišljaju, oni bi se sigurno lakše uklopili u ovu momčad...

Zagreb, 080815.
Stadion Maksimir.
Utakmica 35. kola MaxTV lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Arijan Ademi (Dinamo), Machado (Dinamo), Pinto (Dinamo) i Sharbini (Rijeka).
Foto: Ivan Klindic / CROPIX
Ivan Klindic / CROPIX / CROPIX

- Nikada nismo toliko skautirali, gledali utakmice, nikada toliko igrača nismo imali na listi potencijalnih pojačanja - rekao nam je nekidan u Torinu jedan od članova Dinamove uprave.

Poklon iz Švicarske

No, zapravo, u ovom trenutku na Maksimiru ne znaju u kojemu smjeru točno krenuti. Imaju na raspolaganju oko pet milijuna eura, plus-minus, za taj se novac danas može dovesti nekoliko dobrih igrača. Opet, što oni mogu jamčiti; znači li potrošenih pet milijuna eura sigurno osvajanje naslova i plasman u skupinu Lige prvaka ili Europske lige? Ne, naravno. Je li bolje veći dio tog novca potrošiti na jednog, pravog igrača, recimo golgetera? K tome, sad kad je krenula priča o mladoj momčadi, trebaju li onda Modri baš toliko pojačanja? Od Eduarda ništa, od Sammira, vrlo izvjesno, također ništa, kao ni od Slovenca Verbiča, koji je preskup. Kad se sve zbroji, zapravo, znamo jako malo o potencijalnim pojačanjima. No ono što svakako znamo jest da bi najveće pojačanje, poklon pod bor Dinamu moglo doći iz Švicarske.

Damir Krajac CROPIX
Arijan Ademi

Do Nove godine, a možda već i za koji dan, očekuje se konačna presuda Sportskog suda u “slučaju Ademi”. Čeka se još nalaz nezavisnog laboratorija u Kölnu, a u Dinamu se, iako treba puhati na hladno zbog svega što se u tom slučaju događalo, nadaju pozitivnoj presudi, koja bi Ademiju smanjila ili čak i poništila suspenziju. On bi u tom slučaju vrlo brzo bio ponovno u momčadi, a Petev bi sigurno lakše disao jer vidjelo se koliko je takav igrač nedostajao svih ovih mjeseci. No to je još uvijek tek nada, mašta, san, daleko od ostvarenja.

U svakom slučaju, nakon derbija na Poljudu, kad se bude podvlačila crta, kad se bude vidio konačan odnos s Rijekom, tada će se sigurno u Maksimiru intenzivnije crtati križaljka za buduće mjesece.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:58