CROPIX
PAŽLJIVO POSLOVANJE

PAMETNO SE RADILO U MAKSIMIRU Raskidalo se ugovore, vršila racionalizacija posvuda; evo koliko je Dinamo 'ušparao' u godini na izmaku

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. prosinac 2016. 00:12

U ovoj smo godini smanjili i trošak igračkih plaća i ugovora za oko pet milijuna eura - kazao je to početkom tjedna na Dinamovoj Skupštini Tomislav Svetina, a tim je iznosom pomalo i iznenadio jer se doista radi u zamjetnoj svoti u klupskoj blagajni.

Doduše, taj je rez na tragu poruke s posljednje sjednice Skupštine kad je baš Svetina najavio racionalizaciju i smanjenje stavke “ugovori” u ukupnim rashodima. Čini se, barem prema Svetininim riječima, da je Dinamo u svojoj namjeri i uspio.

- Riječ je ponajviše o raskidu ugovora s igračima, a neki su od njih imali visoke i višegodišnje ugovore - rekao nam je Svetina.

Dakle, da ne bude zabune, nije se uštedjelo pet milijuna eura na godišnjoj razini već ukupno, kad se zbroje svi ti ugovori igrača koji su otišli. Jasno, u međuvremenu su neki i došli, nekima je, poput Soudanija, ponuđen novi i izdašniji ugovor, a kao što je i rečeno u ponedjeljak, konačna računica bit će poznata na Skupštini u ožujku.

Zagreb, 191216. 
Stadion Maksimir, Loze.
U Vip lozama Maskimirskog stadiona odrzana je skupstina GNK Dinama.
Na fotografiji: Tomislav Svetina, Mirko Barisic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ali, doista, Dinamo se u 2016, osim što je zaradio na transferima, riješio mnogih ugovornih obveza: Brekalo, Pjaca, Rog, Eduardo, Ježina, Šovšić, Andrijašević, Taravel, Pinto, Ante Rukavina, Husejinović, Zelenika, Barišić, Boras... samo su neki igrači koji više nisu na Dinamovoj plaći, a početkom su godine ili donedavno još uvijek bili. To su najpoznatiji, a, dakako, ima i onih manje zvučnih, koji su imali stipendijske ili slabije profesionalne ugovore, dosta njih također više nema veze s Modrima.

Racionalizacija je provedena i u radnoj zajednici, u omladinskoj školi, gdje je danas primjerice manje trenera i popratnog osoblja (fizioterapeuti, liječnici...) nego prijašnjih godina. Pa, kad se sve to stavi na papir, nije čudno da je Dinamo uštedio dodatnih pet milijuna eura. Ali zato sada treba nešto i uložiti, u pojačanja, možda jednog dana i u stadion. Iako nam se to sve više čini kao utopija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 16:13