CROPIX
SPREMA SE MODRA OLUJA

SA SKUPŠTINE DINAMA ODASLANA MOĆNA PORUKA RIJECI Dinamo će biti prvak! Imamo novac, imamo nove modriće, kovačiće, a dovest ćemo i nove soudanije!

Predviđeni budžet maksimirskoga kluba za iduću godinu iznosi 227.900.000 kuna (cca 30 milijuna eura)
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. prosinac 2016. 20:33

Dinamova godišnja Skupština nije, da citiramo jednog skupštinara, prošla u euforiji i ushićenju, ali jest u optimizmu. Nakon dugo vremena Dinamo je prosinac dočekao na drugom mjestu, međutim poruke sa sjednice kojoj je nazočilo 58 od 80 članova idu u istom smjeru.

- Bila je to rezultatski uspješna godina za nas, odvojili smo duplu krunu, ušli u Ligu prvaka, mlađe kategorije osvojile su pet od šest trofeja. Nastupi u LP-u nisu bili pretjerano uspješni, kao naprimjer lani, što zbog smjene generacija, što zbog smjene trenera. To nije nešto što nas veseli, ali iduće će godine biti bitno bolje. Afirmirali smo čitav niz mladih igrača, mi smo među 13 klubova u Europi koji posljednjih 10 godina igraju grupnu fazu natjecanja. Sve nas žulja drugo mjesto na tablici, ali to nas mora mobilizirati sve, a poglavito njih dolje na terenu. Čestitamo Rijeci na jesenskom naslovu, a vjerujem da će oni nama u svibnju čestitati na naslovu prvaka - kazao je Tomislav Svetina, glavni direktor, a otkrio je i da su gaže igračima smanjene za 5 milijuna eura i da je predviđeni budžet za iduću godinu 227.900.000 kuna (cca 30 milijuna eura).

I da ga je Dinamo, zapravo, već ispunio, a usto, dodao je Svetina, klub je, osim što je izvršavao sve tekuće obveze, ove godine platio i oko 18,5 milijuna eura kredita.

Zastupnik Stjepan Kezerić pitao je jesu li Dinamu ipak trebala pojačanja i je li pogreška što je Dinamo prepustio Andrijaševića Rijeci?

- Iz ove perspektive Andrijašević je greška, naš je posao da vodimo klub, a struka je tu da procjenjuje. Netko je procijenio da on nije igrač za Dinamo. Je li to greška? Pa sve je jasno. Ali i s Andrijaševićem u Rijeci Dinamo će biti prvak!

Mirko Barišić otkrio je da je Izvršni odbor dao zadatak Upravi kluba...

- IO je zadužio Upravu da uloži maksimalan napor da se potraže adekvatna pojačanja ne bi li osvajanje naslova bilo što realnije! - kazao je Barišić, a Svetina dodao:

- Imamo novac, plan, ali želimo dovesti pojačanja. Ovi klince koje sam nabrojao bit će novi modrići, kovačići, ali mi želimo dovesti nove soudanije, a oni nisu jeftini. Bit će toga sad! Uredno smo izvršili sve obveze, platili preko 20 milijuna kuna poreza na dobit! I uza sve to uspjeli smo vratiti kredite i stvorili dobru platformu za pojačanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 21:45