CROPIX
KOMENTAR

PIŠE ZDRAVKO REIĆ EVO ZA HAJDUK JEDNOG OD DVA KLIMAKSA 'Bijelim igra samo pobjeda, u suprotnom će se dogoditi krah uvjerenja...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 17. prosinac 2016. 12:52

Evo za Hajduk jednog od dva klimaksa, a to su nadmetanja protiv Dinama na Poljudu. Zato je ovo najvažnija utakmica prvog dijela sezone, derbi protiv Dinama, koji će presuditi proljetne ambicije splitskog kluba.

“Bijelima” igra samo pobjeda, koja bi im osigurala kakvu-takvu nadu da će se uključiti u borbu za drugo mjesto. U protivnom, dogodit će se krah uvjerenja kako će splitski legionari uspjeti ostvariti bolji plasman u odnosu na prošlo prvenstvo.

Naslov 2020.

Na Poljudu su u svojim planovima postavili cilj da Hajduk iz sezone u sezonu osvaja više bodova pa su po toj progresiji zaključili da će - zamislite - 2020. dobiti 77 bodova, koliko bi valjda trebalo biti dovoljno za osvajanje naslova prvaka. Ali to je druga priča, bez kraja, jer su na početku mandata prvog po narodu odabranog Nadzornog odbora tumačili kako će se 2015. ili najkasnije 2016. uključiti u nadmetanje za prvo mjesto, pa se sad obećava taj sretni događaj za 2020.

Vrijeme za ideje

Ipak, u ovom trenutku sve to za navijače Hajduka nije bitno koliko im znači derbi protiv Dinama i eventualna pobjeda. Lijepo je to rekao Zoran Nižić, standardni stoper Hajduka:

- Nekako je čudno, može se kazati i neočekivano da nam Dinamo dolazi u Split s pozicije drugog mjesta. No, derbi je najvažniji, bez obzira na položaj na tablici nama je važna pobjeda. I mi ćemo dati sve do sebe da na rastanku s ovom 2016. našim navijačima priredimo radost.

A za splitsku publiku značajan je i dojam koji će “bijeli” ostaviti pod vodstvom novog trenera Joana Carrilla. Nižić je rekao kako “svaki trener ima svoje ideje, pa mu treba vremena da ih provede”.

Hajduk će u dvoboj bez tri kartonirana prvotimca (Jefferson, Futacs, Hamza), pa i bez Lovre Kalinića, najboljeg igrača splitske momčadi, što je odjeknulo baš alarmantno. Jer, jedno je imati sigurnost u obrani koju donosi Kalinić, odnosno neizvjesnost sa Stipicom na vratima.

Ponuda Genta

Sigurno da je izostanak Kalinića najveći mogući hendikep za Carrilla i Hajduk. A ovu ponudu belgijskog Genta od 2,5 milijuna eura za Kalinića u rukovodstvu kluba procjenjuju kao nedovoljnu.

- U svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri odigrao sam mnogo tako značajnih utakmica - rekao je Španjolac Carrillo i dodao:

- Znam koliko je ovaj susret s Dinamom poseban. Vjerujem da možemo izaći kao pobjednici. Idemo u karantenu kako bismo postigli maksimalnu koncentraciju, pa ako hoćete i zato da imam na raspolaganju igrače za razgovor koliko god mi treba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 10:46