CROPIX
SPREMNI ZA NOVU SEZONU

POČINJE HAJDUKOV LOV NA NASLOV PRVAKA HRVATSKE Bijeli u generalki napokon pobijedili Slaviju!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2016. 23:02

HAJDUK - SLAVIA 1:0 (1:0)

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelj 4000. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Vidović iBodrožić. Četvrti sudac: Soldić.

STRIJELCI: 1-0 Vlašić (45)

HAJDUK (4-3-3): Stipica (od 63. Grbić) - Juranović (od 69, Pejić), Nižić (od 66. Šimić), Čosić (od 46. Ismajli), Milić (od 63. Memolla) - Sušić (od 46. Maganto), Jefferson (od 77. Kalik), Kožulj (od 46.T.Bašić) - Tudor (od 63.Vojković), Vlašić (od 63. Radčenko), Mujan (od 46. Mastelić, od 82. Erceg). TRENER: Marijan Pušnik.

SLAVIA (4-2-3-1): Berkovec - Holik (od 83. Mikula), Ngadeu, Deli, Boril - Souček, Ščuk (od 69. Barak) - Mihalik (od 51. Mingazov), Hušbauer, Zmrhal (od 64. Kenia) - Mešanović (od 73. od Van Buren). TRENER: Dušan Uhrin ml..

Nakon Splita pobijedio je Hajduk i Slaviu sa identičnih 1:0, ali odigrali su Bijeli bolje nego prošle nedjelje. Rezultatski je presudio kapetan i najbolji pojedinac susreta Nikola Vlašić koji je na asistenciju Tudora završio minijaturu u kaznemom prostoru poslavši loptu sa osam metara u mrežu Slavije.

Hajduk je sat vremena čvrsto kontrolirao utakmicu, pokazao okomitost napada, ali Pušnik je u svojevrsnoj "generalci" za Iasi ostao uporan u želji isprobati 20-ak igrača među kojima ipak nisu bile najzanimljivije prinove, dva nova napadača Frutics i Said. Uslijed silnih promjena Hajduk je u drugom dijelu izgubio ritam, pa je u posljednjih 30 minuta dominirala Slavia. Zaslužili su Česi i kazneni udarac kada je Stipica u 61. minuti srušio Mešanovića u naletu, ali sudac Titlić neočekivano je pokazao žuti karton igraču Slavie radi simuliranja iako mu je i pomoćnik Vidović već otišao na korner zastavicu očekujući jedanaestarac.

Hajduk je krenuo sa oporavljenim Tudorom, ali bez klasičnog napadača, pa su ulogu "devetke" kombinirano preuzimali Vlašić i Mujan. Slavija je na Poljud stigla bez ozljeđenog Šventa i Milana Škode, reprezentativca Češke koji je zabio Vatrenima u remiju (2:2) na Euru. Aktivniji Hajduk na startu, prvo je sve bolji Kožulj u prepoznatljivom stilu udarcem sa distance snažno šutirao pored desne vratnice, a onda je u u 14. minuti Sušić zagrijao Berkovca udarcem sa 20 metara.

S druge strana uzvratio je Ščuk, ali neprecizan je bio njegov udarac glavom sa pet metara. Hajduk je nastavio dalekometnim pokupajima, Kožuljev slobodni udarac uz puno muke izvadio je Berkovec iz lijevog donjeg kuta. Čudesno se potom Hajduk obranio u 34. minuti kada se nakon pogreške Sušića sa centra sjurio Mešanović. Obranio je Stipica udarac Mešanoviću "jedan na jedan", a onda je odbijenu loptu Hušbauera sa gol-linije praznih vratiju izbacio Čosić. Mujan je u 38. minuti promašio veliki "zicer" kada je prizemni ubačaj Milića sa dva metra na drugoj vratnici poslao paralelno sa gol-linijom.

Dvije minute kasnije, Vlašić je asistirao natrčalom Tudoru kojem je loptu iz nogu izvukao Berkovec, a onda je identična suradnja dovela Bijele do pobjedničkog potoka u smiraju prvog dijela. U nastavku opasna Slavia čiju je najveću priliku u 74. minuti osujetio Grbić obranivši udarac Baraka. Utakmicu je na poluvremenu napustio Čosić koji je zaradio tri šava ispod oka zbog udarca laktom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 13:54