CROPIX
PUŠU I NA HLADNO

RIJEČANI ODBILI IDEJU HNS-A, SADA JE SIGURNO SAMO JEDNO Prvak Hrvatske neće biti okrunjen na Rujevici nego na Maksimiru!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. svibanj 2017. 12:02

Da na Rujevici pušu i na hladno potvrđuje i činjenica da su bez razmišljanja odbili ponudu HNS-a da pehar i medalje namijenjene prvaku Hrvatske u nedjelju bude na Rujevici i da se Bijele, u slučaju pobjede protiv Cibalije, okruni novim prvacima. Sasvim razumljivo zašto je prijedlog HNS-a naišao na odbijenicu, iz poštovanja prema suparniku, u konačnici i samom natjecanju, takva je gesta sasvim logična u ovom trenutku i ne iziskuje dodatna objašnjenja. Da je Rijeka već matematički prvak, bila bi to druga priča dok ovako nitko ne želi provocirati sudbinu…

Usred Zagreba

S druge strane, bit će i malo simbolike ako Bijeli pobijede Cibaliju pa na krunidbu prvaka odu u Maksimir. Dinamo je 11 godina nedodirljiv, Rijeka ih sada ima priliku skinuti s tog trona, nagledali su se Bijeli u Maksimiru puno domaćih slavlja, često i nakon četiri, pet ili šest golova u vlastitoj mreži, pa sada i s te strane mogu možda dočekati satisfakciju i u domu najvećeg rivala podići pehar namijenjen prvaku. Svemu unatoč.

Iako se pitanje nije ticalo HNS-ove ponude da pehar i medalje u nedjelju budu u Rijeci, možda je Matjaž Kek i na to aludirao u odgovoru na pitanje kakav će dan biti ponedjeljak.

- Što se mene i igrača tiče, bit će to normalan dan. Čekaju nas još dvije utakmice, zna se kad je kraj i do tada želim maksimalnu mobilizaciju. Ako netko želi raditi cirkus još ih puno putuje po Europi pa neka se priključi njima. Ovo je ozbiljan posao, ovo je nogomet, nešto za što smo i plaćeni. Puno smo trpjeli kroz ovu sezonu, pa ajmo napraviti sve da budemo zadovoljni - poručio je Kek.

Još jedna potvrda da euforija ne stanuje iza zidina Rujevice, da se o proslavi naslova prvaka, barem naglas, ne govori i ne razmišlja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:38