Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
BOLNA TRADICIJA ZA RIJEČANE

RIJEKA NIJE POBIJEDILA CIJELU VJEČNOST NA MAKSIMIRU Te je godine šmeker HNL travnjaka, uz pomoć susjeda iz Gajnica, pripremio otkaz legendi Dinama

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 22:16

Rijeka se ne može pohvaliti dobrim skorom u Maksimiru posljednjih sezona. Iako je ovdje napravila veliki korak prema osvajanju Hrvatskog kupa 2014. godine, Bijeli s Kvarnera prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod Dinama čekaju već više od šest godina.

Dogodila se 31. srpnja 2010. godine, što znači da su za Modre igrali još Sammir, Vrsaljko, Badelj i Kramarić, trener je bio legenda kluba Velimir Zajec (koji je uskoro dobio otkaz), bio je tu i Miroslav Slepička koji tada vjerojatno nije ni slutio da će završiti u borilačkim sportovima, kao i Robert Lisjak na golu Rijeke koji se danas bavi pršutima.

Sutra, u subotu, bit će točno 2.318 dana od posljednje pobjede (2:1) u Maksimiru koju je Rijeka ostvarila pod vodstvom Nenada Gračana. Strijelac za Dinamo bio je Sammir, dok su za Rijeku zabili Rodić i Badelj koji je postigao autogol nakon ubačaja majstora HNL terena Hrvoja Štroka, inače njegova susjeda iz Gajnica.

Ipak, ovaj Dinamov niz još je miljama daleko od onog koji je imala Rijeka koja između 1964. i 1994. U domaćim prvenstvenim utakmicama od Dinama nije izgubila punih 30 godina. Od 16. kolovoza 1964., kada su Modri pod čuvenim stijenama slavili 1:0 pogotkom Slavena Zambate, do 11. svibnja 1994. kada je Dinamo pobijedio 3:0 golovima Cvitanovića, Škrinjara i Novakovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:58