IGOR ŠTIMAC ZA SN

SAMO NEBO JE GRANICA 'Mamić ni meni ni Šukeru ne može ništa nametnuti!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2012. 11:08

Igor Štimac ima zbog čega slaviti. Nakon Osijeka perspektive Vatrenih krasno nam izgledaju, no izbornik ne likuje, kaže da će sve učiniti kako nas euforija ne bi došla glave. Veliki posao još treba odvaliti do Brazila...

- Sve što sam priželjkivao i na čemu smo radili vratilo nam se na najbolji mogući način. Bili smo u potpunosti posvećeni uspjehu, a u Gradskom vrtu puno su nam pomogli ljubav i dobrodošlica kojima smo bili okruženi - kazao nam je Štimac.

Osijek se stopio s Vatrenima, “prosvjednici” su ostali marginalne skupinice, suprotno njihovim najavama.

- Eto, upravo to mi je žao, što ste po medijima u kontinuitetu davali na važnosti onima kojih se svi zajedno moramo riješiti, najavljujući njihove akcije. Kome su oni bitni? Ignorirajmo ih. To je moj najdobronamjerniji savjet.

Koji je najveći dobitak u vaših prvih stotinjak izborničkih dana?

- Najznačajnije je što smo kao stožer ostvarili najkvalitetniju moguću komunikaciju s igračima jer moramo biti svjesni kako je naš kadar dugi niz godina funkcionirao s drugim ljudima. Stekli su određene navike i za njih je novi početak bio šok. Smatram da je to najuspješniji dio priče, budući da smo postali jedno tijelo u najkraćem mogućem vremenu. Kroz razvoj komunikacije dizali smo se svaki dan. S nogometnog aspekta jako smo mnogo napravili po bitnom pitanju; među igračima mora postojati natjecanje. I svi se trebaju osjećati jednako važnima, bez obzira jesu li počeli utakmicu ili sjedili na klupi.

Što nije valjalo? U čemu vidite minus?

- Minus? Da je Vida zabio šansu u Belgiji... Ali to je dio priče. Moramo biti mudri, na zemlji, ponizni. Bez obzira na ove četiri utakmice i stanje koje se drastično promijenilo, neću dopustiti da nas uhvati poznata hrvatska euforija koje je u stanju splasnuti u sekundi i automatski lupiš glavom o pod. To nam nemojte raditi, pustite da se mirno razvijamo, i opet apeliram na medije i navijače; stvarajte uspjeh zajedno s nama, vidite koliko nam je značio impuls koji su nam dali Slavonci, pa da vidimo koje su nam krajnje granice.

Gdje ih vi detektirate?

- Samo nebo je granica.

Što smatrate najboljom odlukom na izborničkoj dužnosti?

- Odabir stručnog stožera. Najvažnija i najteža je bila da se uopće prihvatim ovog posla. Znao sam što će to prouzročiti, kakve će optužbe uslijediti, sumnje i sve ostalo, ali držao sam se onoga što bi nas trebalo krasiti, da sudjelujemo u gradnji mostova. Zato ću iskoristiti ovaj razgovor da kažem svima u Hrvatskoj: Dajte priliku meni i Šukeru, dajte nam šansu jer smo ja i on među najzaslužnijima za građenje HNS-a, njegovo stvaranje od samoga početka, pa tko više od nas zavrjeđuje podršku, tko više od Šukera, Štimca, Bokšića, Jurčića, Tudora, kad je u pitanju hrvatski nogomet.

OK, no dobro znate da je iznad vas sjena Zdravka Mamića.

- Zašto inzistirate na tome? Zar mislite da meni Mamić može nešto nametnuti? Budite trezveni. Uvjeren sam da ne može ni Davoru.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 18:49