CROPIX
POČINJE TRILER

SCENARIJ KOJI BI PRVENSTVO HRVATSKE PRETVORIO U APSOLUTNU DRAMU NAD DRAMAMA Ako se to dogodi, Rijeka će već na izlazu s Rujevice gubiti s 3:0!

POGLED IZ MAKSIMIRA Dinamo se nada da će im Hajduk napraviti uslugu i da će o tituli odlučivati zadnje kolo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2017. 10:04

Ako o naslovu bude odlučivalo posljednje kolo u Maksimiru, onda će Rijeka već na izlazu s Rujevice gubiti s 3:0!

To je otprilike sukus razmišljanja Dinamovih nogometaša. Oči Plavih usmjerene su danas, naravno, prema Rujevici. Ako Hajduk iznenadi Rijeku, onda će se rasplamsati mašta u modrim dvorima, onda će im se obrana naslova činiti kao “gotova stvar”.

Čak i ako Kekova družba uspije nokautirati Majstore s mora, dinamovci još neće izgubiti nadu, vjeruju da bi koprivnički Slaven Belupo mogao odraditi posao za njih.

Ovih dana svakodnevno smo pokušavali doći do neke izjave na “temu Rijeka”. Bilo od nekoga iz vrhuške kluba, trenera Peteva ili igrača Dinama. Nismo uspjeli, jer svi vrte istru mantru:

“Ne zanima nas Rijeka, nego samo da mi budemo pravi.”

Ne treba biti previše mudar pa zaključiti da su takve izjave dogovorene u klupskim uredima, da se ne želi motivirati Kekovo društvo, da se ne želi izlaziti s izjavama koje bi se nakon svega mogle koristiti protiv onih koji su ih gurnuli u eter. Ako Rijeka uzme naslov, onda bi se optimizam maksimirskog društva mogao pretvoriti u poligon za zafrkanciju...

Ali, niste valjda pomislili da su dinamovci bacili koplje u trnje? Naravno da nisu. Samo čekaju Rijekin kiks. U neslužbenim razgovorima otkrivamo da je nada u naslov itekako živa. Ne samo u naslov, nego u duplu krunu.

Poraz i igra Rijeke u duelu s Lokosima otvorili su velike apetite Modrima. Drže da onakva loša prezentacija nije bila slučajna, da je Rijeka istrošena, tjelesno i psihološki, te da im treba još samo “poguranac” Hajduka ili Slavena Belupa, pa da se dogodi ta zadnja, odlučna utakmica za naslov u Maksimiru.

Neki čak drže da Rijeka neće dobiti ni Hajduk ni Slaven Belupo!

Ako bi se to dogodilo, onda se u Maksimiru nadaju da niti Bog ne može spasiti Neveru s Kvarnera, da onda dolazi do takvog psihološkog pada koji će biti nezaustavljiv te da bi zadnje kolo u Maksimiru, te finale Kupa u Varaždinu bio posljednji čavao zabijen u Rijekin lijes.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 12:34