CROPIX
BEZ PRAVA NA GREŠKU

VIDEO: VELIKI RASPLET HRVATSKOG PRVENSTVA Dinamo spasili centimetri, a onda se ukazao spasitelj! Pogledajte kako su Modri uz puno muke probili Split

Dinamo je pobijedio Split u 33. kolu HNL-a 1:0 pogotkom Armina Hodžića u 55. minuti, u susretu igranom u Parku mladeži. Modri sada imaju samo dva boda zaostatka za vodećom Rijekom koja sutra igra protiv Hajduka na Rujevici.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2017. 15:27

SPLIT - DINAMO 0:1 (Hodžić 55')

SPLIT - Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 450. Sudac: Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: B. Križarić i Conjar. Delegat: Bebić.

STRIJELCI: 0:1 Hodžić (55).

SPLIT (4-3-1-2): Duka - Jurendić(od 76. M. Baturina), Perković, Mikulić, Maglica – Boljat (od 63. Vuković), Vidović, Jakić – Grubišić – Ugrina (od 66. Jovanović), Okechukwu. Trener: Bruno Akrapović.

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Lešković, Pivarić – Moro, Antolić - Guilherme (od 87. Machado), Gojak (od 83. Pavičić), Olmo - Hodžić (od 76. Henriquez). Trener: Ivajlo Petev.

----------------------------------------------------

Dinamo je minimalno pobijedio Split u Parku mladeži i smanjio prednost Rijeke na samo dva boda s utakmicom viška. Ne može se reći da pobjeda nije zaslužena, imali su Modri više od igre, ali daleko je to od šampionske forme. S malo više sreće domaćin je mogao uzeti bod, Mikulić je pogodio gredu samo tri minute prije nego će Hodžić zatresti mrežu iza Duke. Tako je za Split ovaj petak bio crn, kao da je trinaesti. Najprije je Cibalia slavila u Puli i pretekla ih na ljestvici, a onda nisu uspjeli izbjeći poraz od Dinama.

Split je bez problema održao 0:0 u prvom poluvremenu, u prilično mirnom ritmu u kojemu se Dinamo 'naselio' na polovicu terena domaćina i pokušavao kontroliranom igrom doći do pogotka, pravih uzbuđenja bilo je vrlo malo. Jedina baš prava, velika prilika Modrih dogodila se u 40. minuti kad je na dugu loptu iz obrane Jurendić pao i Hodžić se dokopao lopte. Stvorio se višak igrača, Olmo je produžio paralelno za Gojaka kojemu je u šut sjajno ušao kapetan Duka i spriječio pogodak.

Prije toga ta inicijativa Dinama nije obećavala puno, lopta je kružila, bilo je ubačaja u šesnaesterac, no ništa što bi odveć zabrinulo Crvene. Bez obzira na važnost utakmice, Dinamo nije stiskao gas u prvih 45 minuta. Kao da je čekao da se Split sam od sebe slomi, ali Split se nije dao. Štoviše, u nekoliko navrata su opasno izlazili prema naprijed.

U 5. minuti je na dubinsku loptu istrčao omaleni Grubišić, pred šesnaestercem ga je uspio stići Lešković. Možda je u tim trenucima mladom veznjaku Crvenih nedostajalo hrabrosti sjuriti se prema Livakoviću ili zapucati. Odložio je loptu Ugrini, ovaj je sačuvao i centrirao, a Grubišić ostao nekoliko centimetara kratak za udarac glavom. U 28. minuti Jakić se izborio za loptu na sredini terena, krenuo naprijed i s 25 metara odlučio na šut koji je završio u bloku. Šteta što lijevo od sebe nije vidio Okechukwua koji je bio u naletu. Da je lopta otišla prema Nigerijcu moglo je svašta biti.

Split se branio zgusnuto, Ugrina i Okechukwu su se spuštali u pomoć bekovima, a iz čahure su nastojali iskočiti Grubišić i Jakić prije svih. Dinamo je igrao previše statično, bekovi Pivarić i Stojanović nisu probijali, niti centrirali, Hodžić nije dobio niti jednu loptu s kojom bi nastavio golgeterski niz. Prvim dijelom utakmice svakako je zadovoljniji mogao biti Split. U nadoknadi je sudac Križarić podijelio dva žuta kartona, Jurendiću i Antoliću, a sve nakon prekršaja Hodžića na Perkoviću.

U 52. minuti su samo centimetri spriječili Split da dođe u vodstvo, 'izgubljeni sin' Božo Mikulić umalo je postao junak. Fantastično je izveo slobodan udarac, preko živog zida. Livaković je ostao ukopan, lopta je udarila u gredu i odbila se tik ispred crte. Prethodno je Lešković prekršajem zaustavio Grubišića i zaradio žuti karton. Dvije minute kasnije Dinamo je dočekao pogodak, Hodžić se našao na pravom mjestu i po 14. put u prvenstvu zatresao mrežu, izjednačio se s Andrijaševićem i Soudanijem na diobi prvog mjesta. Bio je to trenutak odluke. Nevjerojatno da se nakon te 55. minute ništa vrijedno spomena nije dogodilo.

Dinamo se zadovoljio s 1:0, kao da je znao da mu i inače neefikasni Split ne može nauditi. Crveni su se trudili, pokušavali su zaprijetiti Livakoviću, ali uzalud. Ništa konkretno nisu stvorili, s jednim bodom manjka ulaze u posljednje tri utakmice u nadi da ipak mogu izbjeći 10. mjesto. Neće biti lako.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:48