Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
HOĆE LI MIŠKOVIĆ ODOLITI?

SENZACIJA IZ ITALIJE Kontroverzni Srbin pod hitno želi dovesti novo Rijekino otkriće: Može, ako će platiti četiri milijuna eura!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 21. listopad 2016. 18:18

Stefan Ristovski pred nekoliko je dana, nakon sjajne igre i nova tri boda protiv Osijeka, kazao zanimljivu rečenicu.

- Ako budemo jesenski prvaci, ostajem u Rijeci jer želim dignuti naslov prvaka!

Jasno, ne znači to da neće ostati ukoliko Bijeli na kraju ovog dijela prvenstva ne budu ispred Dinama, ali radi se o znakovitom dokazu da se, usporedno s fantastičnim igrama momčadi Matjaža Keka, bliži zimski prijelazni rok gdje se kriju ‘zamke’ u vidu bogat(ij)ih klubova koji će htjeti preuzeti riječke pojedince. Ako se ne sjećate, baš su u zimskom prijelaznom roku Kvarner napuštali Kramarić, Jajalo, Moises, Benko... U aktualnoj garnituri ima ih nekoliko koje Rujevica može dobro unovčiti. Tu su Ristovski i Vešović, zašto ne i u posljednjim utakmicama raspoloženi Bradarić, ali prije svih - Matej Mitrović.

Naravno, iluzorno bi bilo očekivati da nadmoćne igre Rijeke ne prolaze zapaženo po nogometnoj Europi. Shodno tome, ali i nastupima protiv Kosova (pogodak) i Finske (vrlo dobra predstava), Mitrovićeva cijena s početka sezone porasla je za pola milijuna eura. Sada je, dakle, prema Transfermarktu, tržišno najskuplji pojedinac Kekove svlačionice s cijenom od tri milijuna eura, a drugi je Andrijašević sa 1,25 milijuna eura manje.

Proteklih dana vinkovačkog stopera, koji je ljetos imao malo teže pregovore oko produženja ugovora, talijanski mediji specijalizirani za mercato vežu s Torinom. Svakakvih vijesti i ‘vijesti’ se može na Čizmi naći, ali nema sumnje da su klubovi iz liga Petice podcrtali ime riječkoga stopera, posebice nakon nastupa za reprezentaciju. Njegov agent Ivan Cvjetković ionako je još ljetos rekao da je najbolji stoper u HNL-u...

Torino, ako želi Mitrovića, a kažu Talijani da želi, neće ga dobiti za onoliko koliko vrijedi po Transfermarktu. Morat će dati barem milijun ili milijun i pol više, iako svaki igrač vrijedi onoliko koliko netko za njega želi ili može platiti. A dobiti za stopera četiri-pet milijuna eura je ‘bingo’, ‘bonus’, ‘jackpot’, kako hoćete... Takve cifre predviđale su se i Leškoviću (1,5 + Andrijašević), Samardžić je otišao za milijun eura u Henan.

I tu će se Rijeka, možebitno, naći u ‘slatkom’ problemu. Kako zadržati momčad na okupu i u sadašnjem sastavu napasti titulu? Hoće li se moći zadržati pojedinci poput Mitrovića ili Ristovskog? S tim u vezi, jesenski naslov prvaka mogao bi ih ‘smekšati’, natjerati na ostanak još (barem) šest mjeseci. Jer, prilika je jedinstvena, bilo bi šteta da se ekipa ‘razbuca’... Posebno kada je atmosfera unutar svlačionice nikada bolja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:46