foto: CROPIX
BOLJI OD PINTA

SLOVENCI O POJAČANJU 'Kad jede odrezak najmirniji tip na svijetu, ali...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2016. 20:17

Ex-slovenski igrači u Maksimiru, Grega Židan i Primož Gliha, govore za SN o zasad jedinom modrom zimskom pojačanju.

Katanec, Komočar, Židan, Gliha, Pavlovič, Cesar, Galič, prije njih i Ćalasan i Kranjc... To su nogometaši iz Slovenije koji su igrali u Dinamu od Drugoga svjetskog rata, neki ostavili i dubok trag, neki su, ipak, bili prolaznici. Kažu da je najbolji od svih njih bio Maks Mihelčič, vratar iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća.

Kojim će putem krenuti Petar Stojanović, zasad jedino Dinamovo zimsko pojačanje?

Desni bek, koji je bi trebao zamijeniti Pinta, vrlo intrigira sve u Maksimiru, jer, po svemu što smo čuli zadnjih dana riječ je doista o dobrom igraču. K tome i mladom. Pa samo potražili ljude koji nam ga dodatno mogu približiti. Grega Židan i Primož Gliha, dvojac je koji dobro poznaje i Dinamo i Stojanovića, bolje je sugovornike teško i naći.

- Stojanović je produkt jedne odlične škole ljubljanskog Interblocka, koja je iznjedrila, recimo, Iličića i Beriča te još dosta mladih igrača. Stojanović je jedan od tih mladih, talentiranih igrača, pred kojim je dobra budućnost - priča Grega Židan, voljeni Dinamov Slovenac, koji je bio i hrvatski reprezentativac, a danas radi u omladinskoj školi ljubljanske Olimpije.

- Pratio sam dosta Dinamo zadnjih sezona i tvrdim da je Stojanović bolji igrač od Pinta. Po meni su, a to sam i rekao, golman i desni bek bili najslabije Dinamove pozicije prošle sezone i uvjeren sam da će Stojanović biti upravo taj igrač koji će dobro doći Modrima. Bit će pojačanje.

Istaknuo je Židan dobre, ali i jednu lošu stranu Petra Stojanovića.

- On je igrač koji može ponavljati, igra dobro u oba smjera i dosta je čvrst i agresivan. Međutim, baš mu je to i najveća mana, ta agresija. Ne zna se još kontrolirati, ponese ga teren i zato često dobiva kartone. Ali, to pripisujem mladosti i neiskustvu, sigurno će se s godinama promijeniti. Kao što će još i igrački napredovati, a vjerujem, i ostvariti dobar transfer iz Dinama, jer Dinamo je opet pokazao da je veliki klub tome što ga je pratio i doveo.

Tako zbori Židan, nije daleko ni Gliha. Aktualni izbornik U-21 slovenske reprezentacije jako dobro poznaje Stojanovića baš iz te selekcije.

- Eto, igrao tri utakmice, dobio tri žuta kartona! - i Gliha će uz osmijeh, duhovito komentirajući taj Stojanovićev minus koji je već istaknuo Židan.

- Problem mu je transformacija. Kad jede odrezak najmirniji tip na svijetu, kad istrči na teren agresivan preko mjere. Ma, to je pozitivno da je toliko srčan, ali ga treba usmjeravati i razgovarati s njime - kaže Gliha, koji nije, poput Židana, tako razočaran Pintom, ali također hvali Stojanovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:30