Cropix
EUROPSKI ISKORAK

Čovjek koji je uspio zaobići Dinamo: 'U zaprešićkog drugoligaša stigao sam na probu, a sada odlazim u - Serie A!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. siječanj 2016. 10:21

Javio se pola sata kasnije uzbuđen...

”Potpisao sam za Palermo!”, glasio je SMS upućen dok se tinta na parafu nije ni osušila.

Tako je završena saga oko najboljeg strijelca HNL-a Ilije Nestorovskog, koji će sljedeće četiri godine nositi dres talijanskog prvoligaša. Premda je nemoguće doznati koliko je zaradio Inter, iako se špekulira s pola milijuna eura, jedna stavka ugovora oduševila je sve u klubu, pogotovo trenera Samira Toplaka.

Zbog, naime, ograničavajućeg broja stranaca, Nestorovski će putem posudbe ostati članom Žutih sve do ljeta, kada će spakirati stvari i zajedno s Josipom Posavcem krenuti u avanturu života.

- Kada je skaut Palerma došao vidjeti Josipov napredak, na terenu ja spazio i mene. Podvukao je moje prezime debelim flomasterom, a sada je transfer konačno i realiziran. Presretan sam, iako je postojao i interes klubova iz Nizozemske i Belgije, koji su bili financijski izdašniji, moj je san bio zaigrati u Serie A i ne mogu vjerovati da ću ga ostvariti. A pazite, prije dvije i pol godine u Inter, tada drugoligaša, stigao sam na probu - nije mogao skriti oduševljenje najbolji strijelac Prve HNL, koji je u 19 odigranih kola zabio 13 pogodaka.

Inter, ali i makedonski golgeter, time su uoči starta proljetnih priprema dobili sve što su željeli: punu blagajnu, zadovoljnog igrača, ali i napadača koji ostaje do kraja sezone.

- Imam samo jednu želju, a to je odužiti se svojem Interu tako da ga spasim ispadanja. Uz moje suigrače i trenere, koji su mi i omogućili ovaj transfer, uvjeren sam da ćemo do toga i doći! - samouvjeren je Ilija Nestorovski, novi član Palerma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 03:57