CROPIX
POTPUNO NOVI SUSTAV RADA

ŠPANJOLAC NAMETNUO POTPUNO NOVI SUSTAV RADA U HAJDUKU Carrilov način: Marljivi Katalonac Poljud napušta samo kako bi prespavao

HAJDUK Carrillo je došao kako bi podignuo i pojedinačnu vrijednost igrača Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. prosinac 2016. 20:32

Malo je vremena, a puno je posla. Svjestan je toga Joan Carrillo koji se prihvatio uloge trenera Hajduka u nezgodnom trenutku dva kola prije kraja jeseni.

Ispred sebe ima tek sedam-osam radnih dana za dva važna dvoboja u kojima se očekuje da Hajduk vrati pobjednički duh i osvoji bodove, dakako. Carrilo se stoga uhvatio posla, u ponedjeljak poslijepodne odradio je prvi trening, a potom u utorak još dva.

Do Vinkovaca mora steći uvid u kompletno stanje momčadi, zato praktički i ne napušta Poljud. Ne doslovno, jer dobio je stan na korištenje, ne spava na stadionu, ali može se reći da Poljud napušta samo za prespavati. Sam je Carrillo u Splitu, obitelj mu je u Španjolskoj, a još nije doveo nijednog svog pomoćnika. Najavljuje se ovih dana dolazak jednog Mađara u njegov trenerski stožer, ali nema precizne informacije kada će se priključiti Španjolcu u Splitu.

Što Carrillo radi na treninzima? Uvježbava momčad i pritom na dispoziciji nema ozlijeđene Savvasa i Ohandzu. Bude li zaista igrao 4-2-3-1, sustav kojeg je preferirao u Videotonu, jasno je da mu i dalje Futacs ostaje kao klasični centarfor premda španjolski treneri ne običavaju igrati s “teškom devetkom”. Ali, Ohandza je ozlijeđen, Said nije klasična devetka i Futacs ostaje kao prvi izbor.

Tko će na krila

Koga će na krila postaviti Carrillo, vjerojatno je najzanimljivije pitanje.

Vratiti brzog Tudora, ostati na Ercegu i Saidu, a Vlašiću ponuditi šansu na polušpici. Da, upravo je sustav 4-2-3-1 idealan da Hajduk ponudi Vlašiću šansu zaigrati na poziciji koju najviše želi.

Činjenica je da već dulje vrijeme nije u formi, ali Carrillo je došao kako bi podignuo i pojedinačnu vrijednost igrača, poglavito mlađih poput Vlašića, Šimića, Juranovića, Tudora, Vojkovića i Tome Bašića. Vinkovci se doimaju kao sjajna šansa i za Tomu Bašića, posebno u situaciji kada nema ozlijeđenog Savvasa.

Igra s dva zadnja vezna mogla bi najužoj konkurenciji ponuditi priliku Hamzi, Bašiću i Kožulju, jer Jefferson je u evidentnom padu forme, a muči se i s ozljedom. Očekuju se promjene za susret s Cibalijom, jer kada je momčad u krizi, traži se i novi sustav i svježa lica u momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:30