Jakov Prkić/CROPIX
BORBA ZA DRUGO MJESTO

Splićanima je svejedno koji će Hajduk završiti, ali... 'Sramota bi bilo da budu iza Splita'

'Meni takav scenarij izgleda nemoguć. Split ispred Hajduka? Nemoguće! Split je za mene uvijek bio simpatičan klub, ali da bude ispred Hajduka, ne mogu to zamisliti'
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. svibanj 2011. 20:57

'Lako je biti bolji od slabog' - rekao je to novinar Ćićo Senjanović, ali bez imalo pakosti u glasu kad smo ga priupitali o mogućnosti da Split u posljednja dva kola prvenstva Hrvatske naruši stoljetnu tradiciju i pretekne Hajduk na tablici (Hajduk je proslavio stoti rođendan, a Split je ušao u stotu godinu).

U gradu Splitu zbog ove borbe oko drugog mjesta ne postoje zaraćeni tabori, makar se o tome priča i iščekuje se epilog. Navijači Hajduka koji su ogromna većina u gradu pod Marjanom najprije su ojađeni katastrofičnim stanjem u klubu i dojma smo da ih nije pretjerano briga što će se zbiti u ova posljednja dva kola.

Jedan od takvih je Dino Rađa, fanatični navijač Hajduka:

- Bila bi velika sramota da Split bude ispred Hajduka, ali nije to ništa spektakularno kao što ljudi pričaju. Što se mene tiče, potpuno mi je svejedno hoće li biti drugi ili treći kad ne mogu biti prvi. Samo se to broji. Za Hajduk je puno važnije kako će se pripremiti za sljedeću sezonu.

Ako je Rađa fanatik, doktor Srđan Matijašević sebe je prozvao radikalnim hajdukovcem. Liječnik naše Davis cup reprezentacije ne propušta niti jednu utakmicu u Poljudu, o Hajduku može pričati satima bez prestanka:

- Meni takav scenarij izgleda nemoguć. Split ispred Hajduka? Nemoguće! Split je za mene uvijek bio simpatičan klub, ali da bude ispred Hajduka, ne mogu to zamisliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:22