Josko Ponos/ CROPIX / CROPIX
DERBI SVETOG DUJE

TRENER SPLITA NAKON DERBIJA PROGOVORIO O NESPORTSKOM ISPADU HAJDUKOVCA: 'Nakon takvih riječi, Erceg više kod mene ne bi zaigrao!'

Možemo igrati bolje i to će se vidjeti do kraja prvenstva. Važno je nastaviti s pobjedama, jer one na najbolji način pokazuju igračima koliko je važan trening i priprema za nastupe.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. travanj 2017. 22:14

Derbi svetog Duje između dva splitska prvoligaša prošao je prema očekivanjima, znači uz sigurnu pobjedu Hajduka i ipak uz jedno iznenađenje, a to su dva gola Splita, čiji igrači na prošlih šest utakmica nisu zabili gol.

Značaj golijade Hajduka je u tome da se pet igrača upisalo u strijelce, što na neki način dokazuje raznovrsnost igre “bijelih”.

Treće mjesto za Hajduk u jednom trenutku kad je Osijek imao šest bodova više, činilo se izgubljeno, ali sad Nižić kaže kako njegova momčad ima sve u svojim rukama. Naime, Osijek dolazi u Split...

Trener Hajduka Joan Carrillo očekuje signal uprave oko produženja ugovora, ali to ne želi izravno kazati nego se poslije utakmice deklarirao kako je njemu “bitna u ovom trenutku isključivo sljedeća utakmica u Puli”.

Carrillo je do sada vodio 12 utakmica s klupe Hajduka, realizirao je šest pobjeda, četiri remija i doživio dva poraza. No, prvi put je nanizao tri uzastopne pobjede.

Uz ovu utakmicu veže se još jedan, po svemu sudeći, nesportski ispad Ante Ercega. Taj mladić izvanrednih nogometnih kvaliteta svojim ispadima dovodi u pitanje sportsko ponašanje pa i odgoj.

Naime, trener Splita Bruno Akrapović želio je pred novinarima očitati lekciju Ercegu iz pristojnosti:

- Svima su nam puna usta zahtjeva za sportsko ponašanje, za respekt, za korektnost na terenu i izvan njega, zato sam jednostavno prisiljen očitovati se o Ercegu. Neću vam kazati što mi je govorio, ali kad bi moj igrač, znači igrač iz sastava koji treniram, uputio takve riječi suparničkom treneru, taj kod mene ne bi više zaigrao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:41