Ronald Gorsic / CROPIX
SIGURNO PREMA BRAZILU

Vatreni na dobrom putu za Brazil: Pred Hrvatskom su još tri opasne prepreke!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. listopad 2012. 23:57

Na dobrom smo putu za Brazil, 10 bodova iz četiri utakmice, prisutnost pozitivne atmosfere i praktično otpadanje velikog konkurenta Srbije iz utrke za prvo mjesto. Umjesto dva Hrvatska sada ima samo jednog pravog suparnika u toj borbi za SP. Sve su to dobici od utorka navečer, međutim, kad se euforija malo stiša, postaje razvidno koliko smo još daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Jer, iako ima jednak broj bodova kao mi, dojam je da je Belgiji budući raspored nešto naklonjeniji nego nama. Osim što imamo taj privilegij da ćemo međusobni susret s momčadi Marca Wimotsa igrati na svom terenu, ne može se baš reći da nam je kalendar utakmica neki saveznik. Krenimo od najtežih susreta.

Pred Hrvatskom su još tri opasne zapreke, tri teška gostovanja. Ono u Srbiji, naravno, kao broj jedan. Da su Srbi i lošiji no što jesu, a mi Španjolska, bila bi to najteža i neizvjesna utakmica. A Belgijanci su kroz Srbiju prošli pobjedonosno. I nas i njih čeka gostovanje u Glasgowu, s tim da su Hrvatskoj utakmice na Otoku poslovično najteže. Teže će, stoga, biti i protiv Walesa u Cardiffu, nego u Osijeku.

Belgiju čeka još i put u Skoplje, u kojemu je, opet, teže igrati reprezentacijama iz bivše Jugoslavije nego ostalima. Iako tamo Hazard i društvo mogu kiksati, očekuje se da će imati lakši posao no što su ga imale Hrvatska i Srbija. U domaćim susretima Hrvatsku očekuju Srbija, ponovit ćemo, kakva god bila, uvijek opasna u ovom srazu, te Belgija i Škotska, dok Belgijanci doma imaju Srbe, Makedonce i Velšane. Kudikamo lakši ždrijeb, premda, tko kaže da Belgijanci neće zapeti teže nego mi.

Related content

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 00:26