REUTERS
SVIJET U ŠOKU

'HRVATSKI HARAKIRI' Osude iz nogometnog svijeta, svi su začuđeni glupostima made in Lijepa Naša

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2016. 11:50

Svjetski mediji prepuni su napisa o ponašanju hrvatskih huligana na utakmici protiv Češke o St. Etiennu. U trenucima kada su Hrvati imali Čehe na koljenima upleli su se huligani.

'Apsolutno ludilo'

‘Sheer Madness’, naslov je koji strši u britanskom Daily Mailu, koji je pirotehničkom divljanju u izvedbi Hrvata posvetio dvije i pol stranice.

- Petarda je eksplodirala pred licem stjuarda nakon pirotehničkog napada hrvatskih navijača, koji su se na utakmici s Češkom potukli i međusobno. Nisu ih uspjeli zaustaviti ni hrvatski reprezentativci...

‘Hrvatski teroristi’

Nisu to zaključili novinari Daily Mirrora, već su u naslov stavili izjavu hrvatskog izbornika Čačića. U tekstu piše:

- Hrvate je definitivno jako pogodio prekid koje su izazvali njihovi navijači ubacivanjem pirotehnike i sigurno je da ih čeka teška kazna. U biti, ti ispadi zasjenili su cijelu utakmicu odigranu u St. Etienneu.

'Dim je promijenio sve'

Švicarski dnevni list Le Matin dosta je prostora dao događajima s utakmice Hrvatske i Češke.

- Ubačena pirotehnička sredstva od strane njihovih navijača destabilizirala su hrvatske reprezentativce potkraj utakmice. Dotad je Hrvatska bila sjajna, vrlo inspirirana, potpuno je dominirala i Česi su mogli biti sretni sa samo dva primljena gola - piše Le Matin.

'Necid stopirao sve'

Prepuni su najveći turski mediji kritikama na račun reprezentacije pod vodstvom Fatiha Terima nakon poraza od Španjolske, ali pronašlo se mjesta i za drugi sraz u skupini.

- Česi su gubili sa 2:0, ali ih je Necid, igrač Bursaspora, doveo do boda. Mala pomoć Česima bio je i prekid, kojeg su uzrokovali navijači Hrvatske potkraj dvoboja, piše Hurriyet.

'Napad petardama'

Takav je naslov u najčitanijem sportskom dnevnom španjolskom listom. Marca piše kako su petarde i bengalke obilježile dvoboj između Hrvatske i Češke u St. Etienneu te dodaje:

- Europsko prvenstvo je nažalost ponovno obilježilo nasilje. Radikalni navijači Hajduka i Rijeke u 86. minuti su ubacili pirotehniku, a jedna petarda eksplodirala je vrlo blizu volontera...

'Hrvatska s ožiljkom'

Kao ključne razloge posrtaja Hrvatske nakon vodstva od dva pogotka razlike, španjolski sportski dnevnik ističe izlazak Modrića i huliganske ispade.

- Nakon što je ozlijeđeni veznjak Real Madrida izašao s travnjaka, Češka se vratila u igru i došla do boda. Da stvar bude gore, hrvatski huligani toliko su željeli pažnju da su pritom oštetili i svoju reprezentaciju - piše AS.

'Hrvati su se raspali'

Novinar katalonskog sportskog dnevnika El Mundo Deportiva piše:

- Pomalo neobično Hrvatska je ispustila dva pogotka prednosti protiv Češke te je ispustila bodove s kojima bi osigurala prolaz. Hrvati su se raspali, Česima se nebo otvorilo i ugledali su čudo nakon što se Modrić ozlijedio, a potom je Hrvatsku dokrajčio prekid...

'Hrvatski harakiri'

Glavni talijanski dnevni list Gazzetta dello Sport u svom osvrtu na prekjučerašnju utakmicu u St. Etienneu donosi:

- Bio je to pravi hrvatski harakiri. Hrvatska si je sama zakomplicirala život. Nitko se od Čeha nije nadao da je moguć povratak u igru, ali hrvatski tifozi koje ne zanima nogomet pomogli su im u tome.

'Pyro-skandal'

Njemački Bild u svom je stilu stavio atraktivan naslov.

- Užasne scene odvijale su se na kraju utakmice u St. Etienneu. Navijači Hrvatske nisu prestajali s ubacivanjem pirotehničkih sredstava, a potom su se i međusobno potukli. Postavlja se pitanje francuskoj policiji; kako je moguće da su navijači unijeli pirotehniku na stadion?

Linker
18. svibanj 2024 10:47