Getty
OSUDE IZ SVIJETA NOGOMETA

Sve što Hrvati naprave na travnjaku, njihovi navijači upropaste na tribinama...

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. lipanj 2016. 00:53

Malo je reći da se nogometni svijet začudio zbog ponašanja hrvatskih huligana na utakmici u St. Etienneu. Mediji su prepuni reakcija, ružnih slika sa stadiona Geoffroy Guichard. U trenucima kad je Hrvatska imala Čehe na koljenima, Hrvati s tribina odlučili su reagirati...


- Tužno je kada moraš svoje navijače moliti da prestanu ubacivati pirotehniku u teren. Hrvatska ima vrlo, vrlo jaku momčad, vjerujem da imaju šansu otići do kraja i osvojiti ovo natjecanje. Toliko su dobri, toliko su talentirani, ali njihovi navijači sve to upropaštavaju - poručio je u televizijskom komentaru bivši velški napadač John Hartson.
Većina svjetskih medija prenijela je izjavu izbornika Ante Čačića koji je kazao “to je djelo sportskih terorista”.

Sjajni Modrić i Rakitić

U popularnoj emisiji BBC-a Match of the Day kod voditelja Garyja Linekera gostovali su Thierry Henry i Vincent Kompany.
- Ne shvaćam to što se dogodilo, njihovi navijači jedni protiv drugih... - pitao se Kompany, kapetan belgijske reprezentacije koji je Euro propustio zbog ozljede.
Legendarni francuski napadač Thierry Henry je podvukao:
- Mislim da Hrvate treba prvo upozoriti, jer bi bilo nepravedno da im se odmah kaže “idete kući”. No u svakom slučaju radilo se vrlo glupom potezu.
Sam Lineker je preko Twittera posvetio nekoliko rečenica Hrvatskoj.
- Vrlo emotivne slike kapetana Hrvatske Darija Srne u suzama tijekom sviranja nacionalne himne. Zaigrao je nakon očeva pogreba - napisao je Lineker pa se kasnije osvrnuo i na ozljedu Modrića:
- Bio bi to težak udarac sjajnoj Hrvatskoj kad bi Modrić morao propustiti ostatak turnira.
Lineker je o mogućoj kazni pričao u emisiji:
- Vjerujem da će Hrvate dočekati uvjetna kazna kao i Ruse, jer u St. Etienneu su viđene ružnije scene nego na ruskoj utakmici.
Veliku pohvalu dobio je par glavnih hrvatskih veznjaka. Henry je naglasio:
- Ne bih imao ništa protiv da zaigram za momčad u kojoj su glavni igrači sredine terena Modrić i Rakitić. Sjajno se razumiju, imaju nevjerojatnu nogometnu inteligenciju.

Linker
04. svibanj 2024 22:11